沈陣營第二百二十二期 - 師父租樓好開心

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
建議投資者先食一半淡倉先

見有人一做野就死慳死底儲股(月供)
其實都唔差,但你要外國人既方法
師父午間:
相信未見底
呢一兩星期見底
淡倉食一半
睇Qq業績會唔會夾上
28020嗰啲位加多注淡
我有諗過
再升
一半嘅一半再一半,年中食食埋都唔知有無十份一
笑撚死我
得嘅上世紀嘅香港商人做咗,洗鳩佢搞

香港人出名世界仔,經濟動物嚟,嗰時主要做美水,其餘歐水,屌你老味非洲多邊貿易? 有冇錢收成問題喇
一個加州應該買既貨多過非洲
強如歐洲, 都搞左幾百年, 先可以搞得掂非洲, 1885年柏林會議先至正式瓜分非洲. 之前幾百年都係擺個橋頭堡, 賣下黑奴, 搶下沿海資源, 根本入唔到內陸. 除左因為疫症之外, 最大原因係佢地搞唔掂太多部族之間既權力角力.

大英帝國有兩間大學係專門研究非洲, 一間叫SOAS, 一間叫London School of Hygiene and Tropical Medicine. 香港? 你搵到一百個人, 渣住張非洲地圖, 分得出邊個國家我當你贏啦. 做生意, 你冇在地人脈, 唔識人地既文化規矩, 做生意你做碌撚咩.
支鬼淪落到想做丐幫幫主,靠帶住班非洲佬抗衡美帝,除咗打吓飛機完全冇用

嗰啲地方政局唔穩,就算搞到小小苗頭,美帝要玩嘅極其容易,CIA支持吓反政府嘅武裝就得
樓寶仲有冇特價
【大師午間教路】未來兩周再試低位!
05月14日(二) 13:02

訊匯證券行政總裁沈振盈表示,中美貿易戰惡化,料港股未來兩星期再試低位,建議持大量淡倉的先減持一半,睇睇星期三(15日)騰訊業績能否帶動大市上升,若恒指重上28,200點至28,300點,屆時再加淡倉。

大師重申,現時非買貨時機,短線投機應以淡倉為主。

------
香港除左知南非係最南埃及係最北仲識乜
師父又食一半糊
賄賂都係成本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞