沈陣營第二百二十二期 - 師父租樓好開心

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我 5.69 等入
如果香港有兩萬蚊收租台灣做下小生意都幾舒服
港共公立圖書館有唔少移居/移民台灣嘅書,唔使買,去借就得,呢輪可能借嘅人多,需要嘅網上借定

唔係對香港未來冇信心,後生仔要有個保險,香港冇事咪閃返嚟

我一把年紀就冇所謂
5.72入咗
台灣喺美帝策略下係取代香港成為亞洲金融中心,唔係做工廠
新加坡法制唔得,兼規模太細,台灣最適合,美帝控制到,只要入幾隻重磅美股,兼台灣開放全球資金投資,香港金融中心地位就窄窄哋

台股冇台灣銀行戶口冇得買,非本地人/冇台灣公司/冇台灣政府批准開唔到戶口
好波呀,又上返5.75
其實台灣個隱憂係佢會唔會下年大選後開始加速埋中共堆.... 怕中共未倒台或經濟未大衰退前,太多台灣人為左蠅頭小利賣台,到時泥足深陷救都救唔返
台灣水域好過新加坡好多,做物流,金融中心適合不過,人口有二千幾萬,日出時間同香港一樣,我睇最近通過台灣保證法,係美帝將香港資金轉移重心去台灣嘅前奏

美帝靠乜發家? 金融、軍工、醫療、科技產品,做牛伃褲請佢都唔做,喺全球產業分配坐最高端,喺美元區嘅二級嘅消費品生產,就係日本、韓國、台灣,再下游係越南、東南亞國家、印度之類
阿爺倒升
唔會,班友冇利益就散水,同共產黨一戴一露非洲兄弟一樣,有著數梗係黐埋去,都冇水嘅埋去做乜?

共產黨嘅合法性來自經濟高速增長,換言之就係跟佢搵食係冇自由冇權利,佢用錢買咗,即係錢塞住人把口,冇錢鬼得閒屌佢
樓寶硬撚到 5.7-5.8 呢個 range 幾時肯破俾我入貨
入左一注2822
我有懷疑電腦做手腳,雖然天方夜談,但直覺係咁話我知

師父遲遲唔肯開淡倉搞到市場都扭曲埋
應該係師父偷偷地開淡倉
大跌市師父先黎縮沙
望就係咁望始終怕未退之前已經陷根太深到時就算要甩身都元氣大傷有排復原
5.69 無機會了,好多人搬左上5.72/5.73
照咁打三個月後,統計局作數都冇用,失業大軍物價飛升冇得呃嘅,做得生意玩得政治啲友唔會蠢
可惜老婆唔走,唔係我過台灣做生意,之後參選市長㗎嘛
一齊高雄發大財
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞