沈陣營第二百二十二期 - 師父租樓好開心

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
集集施法咁濟
可能因為呢套劇多隻蟹仔一齊演
今日師父會好high, 劈頭第一句,話撚咗負面因素發酵㗎喇
隻蟹恰老豆,港女日日人俾人劈
Trump confirm 左 g20會見維尼
希望今日唔好跌咁多
2018 年頭個堆圖可以拎返出嚟用
依家連bloomberg都咁多強國鱔稿
應該唔會見面,下個月北京第11輪談判未必開,雜種已經通過CCTV電視廣播「宣戰」,暫時未見到效果,3個月後就知道贏國經濟惡化到乜嘢程度
編輯係蝗黎
冇乜人吼,原本睇IMF冥幣交易佔全球2.X-3.X%,家陣下降到1.8-1.9%,冥幣資產唔吸引
\|師父
應該會再耐少少,因為啲廠應該都最少要半年先搬得走,仲未計老共落閘放狗唔俾你走
隨時出現政變,講食草都傻嘅,度門開咗咁大冇得閂嘅,以前得係冇試過好日子,本嚟就封閉嘅,毛澤東年代貿易好少,有都係同共產國家做貿易,今時唔同往日

而家邊有共產陣營? 得北韓、古巴2個窮鬼
師傅早晨\|/
師父[black]\|/[/black]
外匯流失,買唔到材料自然停工

假如我喺贏國做出口,但要買入材料加工,以前賺咗嘅錢(美元)返嚟,共匪強制結匯,變咗擺喺佢喥,佢比返匯率價嘅冥幣我,我接到單,要買材料,又要用冥幣搵佢兌換美元先買到,以前冇問題,個個月有美元返,家陣冇,要買食物原油先,又要找舉債利息,未必比到我買材料,冇材料自然停工

佢啲所謂減稅都on99嘅,有錢賺到,減稅梗係好,生意都冇,連稅都唔使比,減都冇用,我冇嘢撈,薪俸稅點減都唔關我事
\|/
樓寶1 5.65
人仔又上返d,係咪又就出咩濕9因子操控人仔匯價
唔好諗住共匪會點托匯率,有都唔多,因為要行住外資兌返美元走佬,匯率低啲共匪有著數,反正佢預咗冇生意再做

強制結匯外資賺到嘅美元同投入成本喺共匪喥,維持兌7左右佢有著數,太多唔得,境內通貨膨脹率急升,物價飆高,分分鐘暴動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞