沈陣營第二百二十二期 - 師父租樓好開心

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
依家仲有啲咩商品一定要係中國入口
好多電子野都轉左去泰國出
Beautiful letter
Excellent alternatives
不殃及雙方普通民眾
大家覺得佢地倒底傾乜?
大量美債
今日終於乘搭到樓寶號@5.78
Nikon相機,Casio手錶泰國造好耐,levi's好多越南造

呢隻Casio黑貓(Rangeman)就係泰國製,算係精密儀器類,一樣冇問題

泰國做到丹反Nikon,做到Casio錶,精工錶,點會做唔到其他? 衫褲鞋襪呢啲係好簡單
傾唔掂吉利175要跌,傾得掂開放市場吉利都應該要跌?
雞呢啲我就唔熟
有殘體中文字幕,Trump決心要改變遊戲玩法,共匪唔夠玩嘅

https://youtu.be/9w185eUVmmQ
另外起草3250億美元貨品徵收25%稅,贏國反制條毛,美國進口贏國唔夠2000億,仲係好多冇代替品嘅,例如DSP晶片,玩條毛
所以相比侵侵之下,共匪今次基本上連聲都唔敢出,上年果啲乜乜亮劍、最大赢家果啲今次都冇哂聲氣
支持晶片反制加50%稅
自殺
唔怕, 有自家研發既漢芯一號
FiiO做DAP第一個死, 呢喥25%嗰邊25%,嚿磚做完貴過Sony,有鬼人買

港媒評論一致認為關稅會令美國通貨膨脹,都on99嘅,從呢個例子睇到,貴過日本貨歐洲貨,點解買佢?

777搞咁撚多嘢,唔係好似FiiO呢啲做消費電子嘢嘅將部份工序擺香港,冇乜威脅性嘅美帝當睇唔到,仲搞咁多嘢人哋閂門當贏國貨,到時雜種話唔定推隻鑊比佢

柒婆on99
我估計連贏國嘅真。民企,FiiO.漫步者呢啲做音響產品嘅,遲早搬埋出去,呢類唔靠補貼,真係做實業而且做得外國有口碑嘅都要同共匪陪葬
dap黎黎去去好似都係用ak, 但akm 唔係日本仔野黎咩
唔止,仲有其他唔記得,運放(opamp)就日本同美帝,電容德、日,美,有網絡嘅wifi晶片又係美帝,DSP晶片基本上美帝獨步天下

點反制,漫步者要等摺了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞