沈陣營第二百二十二期 - 師父租樓好開心

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
都幾有把握香港再次成為以前韓戰時嘅水貨佬走私佬角色,贏國公司避開共匪「反制」,喺香港採購原料運去贏國

冇理由贏國打稅喇啩

嗰時偷運葯品食物去贏國,家陣就晶片,醫療儀器之類
777 咁柒識Q咁玩咩
條共產老雞整到美帝整死埋香港就得
屌佢老味,就係驚佢搞撚到香港關係法都死,到時連走私港都做唔到啦
今日A股升冇量配合,下星期會跌返出嚟,港股今日成交金額多咗,唔知邊啲人托住?

短期趨勢肯定淡,直到雜種投降或者被架空先有轉機,500家有499家利益受損,共匪嘅嘢唔係一定冇可能

陳獨秀作為共匪開創者,可以被出賣死喺國民黨監獄,劉少奇國家主席都一樣,到止唔到血就有人會諗源頭
而家香港同支那太近
唔會比你走稅啦
開始印銀紙玩貶值 呢招玩得差會陷入委內瑞拉式惡性通貨膨脹,最惡劣係一旦城市缺糧,共匪鐵定玩完

唔搞咁多嘢,唔表忠嘅話,某類貨品係可以隻眼開隻眼閉,始終香港係自由港,同美帝做生意逆差嘅,話咗一國兩制可以當獨立關稅區,成衣呢類其實冇所謂嘅。問題係港共只識跳忠字舞唔識耍共匪,咁就美帝順手郁埋你
今日留意到有條新聞,前共匪頭目溫家寶突然亮相汶川做show, 咁嘅時間搞親民show,難免有惹起遐想,佢都係500家之一

溫家寶重臨08年四川地震災區 網民:歡迎回家

國務院前總理溫家寶2008年時曾領導四川汶川9級大地震救災工作,內地網民發佈影片,溫家寶昨日到訪四川映秀地震體驗館,與群眾握手,精神很好,滿面笑容。而映秀民眾穿著民族服裝向溫家寶說:「歡迎你回家!」。

溫家寶今日繼續視察行程,轉到綿竹受到當地民眾熱烈歡迎。發布影片的微博網民說:「謝謝您地震後十一年還想著我們老百姓,感恩您」。

2012年映秀建立了地震體驗館,普及地震科普知識。民眾可以體驗真實2級至8級地震來臨時地震對人體的影響力,體驗真實地震震級如何對人類造成傷害和身臨其境的身心感受。

https://www.google.com.hk/amp/hd.stheadline.com/amp/news/realtime/chi/1497832/
師父今鋪開心la, 中國原本簽左trade deal ,最多變簽左資場協議既日本。而家選擇對抗,下場應該更差。師父等左10幾年既股災樓爆終於有機,師兄弟要忍受聽佢日日打飛機
早幾日好似點糧倉
刮民黨點解敗走台灣,咪就係玩惡性通貨膨脹,共匪先得手,唔係以當時嘅美式裝備,共匪早就殲滅晒喇,屌那星所謂25000里長征吹嘅啫,死咗9成人
更正,翟秋白先啱,非陳獨秀
25000里逃亡先啱
【草都冇得食】中國驚爆秋行軍蟲災 農業將受巨大衝擊
https://lih.kg/1148502

堅嘅話今次想走難都無得走
食哂未得囉

油炸蝗蟲變人間美食全年營業額100萬 中國網民:吃到它絕種
https://lih.kg/1136186
見到張咁嘅圖

AAPL 沽咗1/3
落到175會補翻
希望偷到$20
夜期直插無break
AAPL
我輸緊200美金以上不過冇所謂咪由得佢共匪掟貨,家陣我懷疑共匪製造股市壓力等華爾街班撚屌比壓力

美帝冇國家隊但有美奸隊 屌你老味跌多少美金支持美帝,有乜所謂,落低啲再溝貨
上水屠房一頭豬隻的內臟證實驗出非洲豬瘟病毒,現時屠房內有6000隻豬隻,政府將會全部銷毀。

美股又開沈
想溝貨+1
不過唔想入錢住
大把人等緊國家隊掟貨等撈平野
呀爺唔夠錢救自己同港女
唯有沽美女
咁玩侵侵點連任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞