iPad Pro 2018 用家討論區(6)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
用moshi冇事
各位巴絲 我準備買 11
想請問現時 咩 貼 同 keyboard 最好?
https://youtu.be/G_AqAwIRj7Q

Ipad os + trackpad keyboard
想買平板 個個都話依家iPad pro好
但未用過IOS系統 易唔易上手
筆要另外買? 聽講配件地獄嚟....
其實都係想文書用
上網睇d野要up上Google drive再dl落嚟先用到?
配件地獄係真
但係tablet只有iPad值得用 如果想寫野畫野既話iPad Pro一定係最好 雖然貴
唔洗google drive都得 可以sync icloud, onedrive, dropbox, 甚至係自己既NAS都得
如果係microsoft office既野可以直接用ms既onedrive自動同步
無得直接插外置harddisk?
睇最新OS有得好似android咁想放邊就得
有 不過我已經慣左所有野都係cloud到所以下意識冇諗起佢
我已經係去到覺得任何offline做既野都會隨時唔見既地步
計計埋埋其實係咪買laptop平
ipad pro 唔係laptop replacement
未有laptop而需要拎部機出街做野既話我會建議買laptop先
你唔介意2kg果啲磚頭係laptop平既
1kg或者再輕果啲機咪貴囉
除非你係要寫野為主
應該冇咁快 pro嘅話
邊到出機+筆最平
見apple 最近係ECC登記咗5部用iPadOS 13嘅機
希望10月有新機
https://applealmond.com/posts/55483
有部11 4月中買 極小用好新想放
不過而家用緊PRO 10.5真係唔知點先比到我意欲轉
今年可能有
同三星Tab s6點比較?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞