iPad Pro 2018 用家討論區(6)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
咁air定11 pro?
認真5800,自用pm
pro啦
usb-c 方便啲
apple定logi定brydge好
Apple
3rd gen 全新5800?
11 inch係first gen
抵買 可惜我已經買左
正價要8599
Apple 最輕薄唔使差電 同埋倒瀉水都唔使驚 其他兩款倒水死硬
Logitech有多啲 protection同背光不過重同厚
Brydge就未試過 幾靚不過驚bend
我自己就覺得logi打字手感好apple好多
呢個Scrolling 方向係Mac 傳統,mac 都冇得轉,更何況iPad
用緊apple 暫時幾滿意
唔係mac嘅傳統,係正常
有得轉,你去滑鼠設定tick 返相反方向

但我唔明點解要轉方向,咁嘅設定不知幾合理同正常
手指/wheel向上scroll 畫面向下
手指/wheel向下scroll 畫面向上

又唔見話要校返手指scroll個方向?
因為公司用windows 機
同埋mouse scroll 唔同touch 個mon
windows 真係好撚怪
iOS, iPadOS, Android, macOS 全部用咁嘅方向
得windows 咁與別不同
每次用學校啲windows 機啲mouse個wheel都覺得
點解個方向咁嘅 好唔習慣
好吸引,有興趣。
我唔係好識pm, 你可唔可以pm 我?Thanks
要輕薄無得揀一定係原廠

其實最抵屌係logi k380 不過你要拎出街就無辦法
話說之前係Youtube到見到呢個Keyboard Case係用Magic Keyboardhttps://www.kickstarter.com/projects/sajidcreative/worlds-most-versatile-ipad-keyboard-case-touchtype 個Concept幾正但好多鳩餘又貴
Pm
關於ipad pro 10.5 以上MS office要收費既問題想分享下
大家可以去淘寶買
幾廿蚊人仔可以用成世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞