iPad Pro 2018 用家討論區(6)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
ios13
我連登scroll 唔到,但boot 完機無事
係咪得我更新唔到
上咗去beta個網登入下載完之後冇反應
唔重唔大舊咩
宜家入手會唔會太遲?
唔會啦 都唔係出咗好耐
照前幾代出個時間嚟計 今年應該都唔會出新
唉屌 係屋企唔見左枝Pencil 到開學都搵唔返就要買過枝新
試左IOS 13用藍牙MOUSE,返唔到轉頭,
已經唔洗開MACBOOK了
我都係早兩日買12.9” 無後悔
真係好正,以前用laptop 成日要插火牛又要開機先用到,一個禮拜都用唔到一次,而家iPad 就隨時可以用爽好多
2018 年底岀
驚買完唔夠幾個月又話岀2016版
但2017年喺6月出
用mouse 係咪一定會有果粒野跟住
咁應該買大機定細機好?
買普通case定smart keyboard?
Check機有咩重點問題比較多要check?
我都驚買左兩個月後又出新一代,想買ipad pro 11
應該唔會咁快出新一代,如果睇番之前部ipad pro 10.5
我都驚佢release ipados 順便出多部新機
我仲等緊ownership 同遲啲back to schoo 有無優惠先買
睇你平時點用,我用開10.5雖然唔算細, 但成日打橫開split view做野就覺得d字好細
同埋通常睇A3/A4 pdf 一定要zoom
呢一代12.9都係重10.5少少所以就買左大機

我用緊smart keyboard但有少少後悔
因為佢個connector係機背,所以一定要除套裸機先用到(而家可以用套又用到smart keyboard市場選擇非常少)
同埋個套係唔包邊既,所以最後都為左個keyboard做左包膜
所以不如買個好d既套再買個藍芽keyboard仲好
(不過Logitech 個個keyboard連套搞到成部機重過部MBP我就真係接受唔到)

Check 機我無乜點check但聽講要check 個touch 同部機有冇彎
我買左張綠聯磨沙貼
用筆係幾好用既

但係用手指
就感覺好粗糙

係唔係所有呢種貼都係咁
唔該曬好詳細
另外想問256gb一般夠唔夠用?
蘋果前排登記左五款新iPad
但好似唔係pro款?
我都想佢出新個機身咁撚化學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞