iPad Pro 2018 用家討論區(6)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
Ipad pro 11 買左MOMAX有筆槽個套 暫時覺得唔錯
上年係pb10
唔該兩位巴打
另外想問問我連左ps4手掣,但係要點樣先熄到?係咪要每次都去藍牙自己斷開個手掣連線?
想更新但係次次登入完都話我time out
忍唔住結果上左IPADOS
想問下正式版出個陣係咪好似平時咁update就得?
個授權幾時可以刪?升完正式版之後先刪?
無記錯你上左Pb4佢就當你係IOS13, 所以正式版更新係無你份的,而通常PB4 = 正式版
上年係pb10
唔該兩位巴打
另外想問問我連左ps4手掣,但係要點樣先熄到?係咪要每次都去藍牙自己斷開個手掣連線?

無野鳥已解決
想要輕既3rd gen12.9吋 keyboard 係咪得原廠依個選擇
買個magic keyboard
其實iPadOS 支援藍芽kb
係咪已經唔洗太執著一定要買smart kb
不嬲都支援藍芽kb架啦唔係咩
Smart keyboard 輕在冇電池

有冇巴打有性趣?新舊如圖 買左三日 太重了 11吋
咁快放
真係好重咩
巴打咩價
之前行過廣東道apple store有display, 我真心不了
好似拎住十年八年之d “netbook”咁大舊,本末倒置。
用ipad就係要輕,所以不嬲唔用套,最多用機身貼
開左assistive touch用滑鼠,發覺每次想打字個陣佢會彈個虛擬鍵盤出黎好阻訂,呢個係正常定其實係bug?
UP左IPAD OS 而家用APPLE 個SD CARD TO TYPE C 入唔到相, SHOW 住 "沒有照片可輸入"
有冇人係咁
呢代要小心 好易彎
有冇入files app read唔read到張SD卡
無錯的話全部轉曬喺files app開相
成日都要用得好小心
有時諗如果用10.5可能會隨手dum
彎既問題係咪12.9嚴重過11?
大部啲 應該易彎啲?
有冇人用pad os係safari scrolling 有問題
webmail冇辦法係電腦版網頁scroll

另外有冇2018 12.9既好case 介紹
同求,有無d可以唔使除套用原裝個keyboard
巴打部機的widget 點整架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞