iPad Pro 2018 用家討論區(6)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
升左iPad OS
有無更新adblock list 嘅shortcut用唔到
ipados 13 b2
touch無事
樓上已經有人問過
我自己經驗就4-5工作天
beta有名你叫啦無辦法
between 我想喺files app print份pdf都print唔到
唔該ching
見揾佢幾次都無聲氣 官方fb又多人留言插 好似中伏咁
我琴晚睇av果陣都發現個volume control有時唔work 係咪都極大聲
但係重開機之後又正常返 唔知點樣觸發
volume 我冇事, 正常
我上個禮拜四問佢 佢話個keyboard係深圳倉等過海關,今日都已經26號 聽日就一個禮拜,深圳同香港咁近,成個禮拜都仲係等過海關,我就唔信喇,tracking number, shipping information乜都無,買左呢次之後呢間野永久blacklist
連埋 Brydge Keyboard 幾厚?同埋重唔重?
而家等又唔係撻訂又唔係 又要搞一大輪
等於兩部ipad pro
用唔夠一個禮拜就trade左換番apple folio keyboard
屌 升兩次都升唔到beta 係今白蘋果
我12號落order,今日岩岩好2個禮拜,反正都等開,不如等埋佢算
而家我個心情就好似等左半粒鐘都無巴士但係走左就驚佢即刻到
但你有無收到email 知道幾時出貨先
無了期咁等無乜為 分分鐘呃錢唔出貨
無,佢話件貨一寄左出去就會有shipping information
但係佢上星期四話件野係深圳等過海關,等左一個禮拜都未有任何資料

係個網佢寫明shipping要等2~6日,我當係工作天既2~6日,比夠6日佢,當佢20號先由美國寄去深圳,深圳落黎香港邊洗咁耐

我尋日email左同佢地講 睇下佢地會點覆,佢地又無online chat,同香港時差又大(慢香港14個鐘),email又自稱繁忙 要等2日先肯覆,比千幾蚊成肚氣,考慮緊呢款keyboard既真係要三思
brydge官網入面既brydge pro既12.9" space gray既shipping update又改左(其他款無變)
而家係Asia: allow 10 business days to ship

但係我每日都keep住留意,12號我落order個陣asia係In Stock and Shipping,落左order幾日後變左做2-5 days to ship,而家直情要10 business days

唉我真係唔識講,正常上網買野應該係由我落order個一刻既日子為準,如果我落order個陣係in stock and shipping就應該要有貨架嘛
11" 定12.9" ?

本身用開12.9"連 Apple KB, 就咁都覺得有D重
見到早兩星期開始吹棒Brydge ,一望個厚度
12.9"為例,keyboard重1.51lb,ipad重1.39/1.4lb
買得12.9都好難叫輕便啦下話
apple kb 真係算輕便, 我11

brydge 個design 係靚既但如果成日帶出街就不了
真係兩部11咁重
其實有無其他好介紹 主要用apple pencil但都想有keyboard旁身
望真啲brydge都幾多負皮 15 16緊撻訂算 等到頸都長 質素又參差
我記得睇過youtube片同reddit既post,有d人收到個keyboard之後發現成個spacebar飛脫左出黎

我覺得logitech隻slim folio pro都唔錯
logitech嗰啲係衰在無tablet mode 方便寫野jot notes
如果唔係都唔洗幫襯brydge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞