iPad Pro 2018 用家討論區(6)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
後悔無買到 LTE 版,帶出街要 Iphone share data
點解呀 就咁 hotspot都好方便
開熱點 Share data, iPhone 會好耗電
年卡都係150蚊張,真唔好慳1千買 wifi版
睇你點用啫
工作上成日要帶出街用緊係LTE
間中帶出街經常喺屋企用既wifi都夠做啦
Agree,唔係極度需要隨時隨地上網都唔洗LtE
入左slim folio pro
感覺點
除咗好撚重 同埋要叉電 都冇乜嘢
有點難拆出黎
12.9?
Apple 個smart keyboard
用耐左應該會爛
啲邊位 我嗰個唔知點解有啲摺痕
11” 同12.9" 係咪除咗價錢 同大細之外都無咩分別
用黎上網睇片 同翻學用為多
64GB 係咪唔多夠用
64gb好快爆
ipad啲app 下下gb gb 聲
再加幾套咸片已經冇位
舊版9.7 10.5 0嗰款就一定會壞,用過兩個,兩個都壞咗
11吋呢款我見個內摺位啲料係厚啲㩒用啲

仲有啲唔知係咪銹漬
以前我會長期開咗個keyboard, 而家我過夜叉電會摺返埋個cover
官方個KB真係不了
係咪痴過落其他機HI返黎?
我上個月就係因為個cover比過其他機用之後唔知痴左呢D屎跡,跟住落返自己部機一野撞花左條邊搞到要用埋最後既AC+換過部

最後發現佢條magnet有層膠,跟住斷斷續續刮左幾晚先連埋D屎跡刮走晒
平時都唔會甩keyboard 落嚟,之前第一個壞咗嗰時已經係咁,保養未過去咗換,點知第二個keyboard 都壞埋,又一樣有呢啲漬
試下刮走層野先,唔係就咁吸返落部機度死硬
如果唔畫畫 Apple pencil係咪就無咩用
Jot notes
我個 12.9 最近係呢個摺位 有條好明顯嘅摺痕 好似摺紙咁
另一邊係無 得右邊有 唔知係摺得多咁定屈到
但我部機已經無拎出街用
雖然無咩野 但見到個心唔係好舒服
摺痕就真係由佢啦,玩具扭得多都有摺痕啦,正常損耗
當你見到樓上果隻條magnet邊生銹然後唔知一野吸花左部機就知呢D真係冇咩野
係嘅 係自己成日強迫症會走去望
呢張清啲

唔知點解會摺到咁 明明另一邊都無事

不過新嗰個好似無咁易生銹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞