iPad Pro 2018 用家討論區(6)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
唔好伏人
用過macbook未
改良左?
睇落同初初係美森買的差不多
我冇買 仲諗緊
暫時睇reddit屌既都係qc同太重(因為慣左pad果種輕)
但都有講法係你當佢tablet用就其實差唔多
重量睇官網spec有冇?
用過但好耐之前已經賣左
唔記得macbook係咪都係咁
突然諗如果 iPad OS可以做到 slideover 個度用到啲得打直嘅app就好
反正佢個slide over可以當係部iphone 咁用
依家有啲app一開得打直 又用唔到 slideover
謝巴打
我自膠
仲有打直部機用到兩個打橫app就爽
依到有冇人想apple keyboard換brydge keyboard
我自己都係用唔慣

ipad pro 11吋
有冇巴打已經升咗ipad os?
講下個狀況如何
見reddit災情都估到香港會有
其實我睇(兩樣都冇用過)
想輕便 少打字:smart filo / smart keyboard
兩者平衡:logitech
經常枱上用 多打字:brydge

你既情況係咪差唔多 低估左個重量
官方消息好似係月底有public beta
家下衝上去唔知會點
好想用佢個desktop bowser 同新file manager
有冇人知ipad版word個insert equation shortcut係咩? 我知window版word係alt+=
重量其實可以接受, 但都係想用apple 個smart keyboard多啲
一來發現自己又唔係成日打字
二來的確想再輕便啲

睇下依到有冇人想換
利申: 冇花超新
以12.9"為例
brydge keyboard重1.51lb
ipad pro都只係重1.39/1.4lb
加埋brydge keyboard即係變相帶兩部ipad出街

例外有無巴打買左brydge keyboard?你地等左幾耐先送到?要等幾耐先見到佢轉status?我12號買去到今日都仲係見到unfulfilled
5日到(唔計六,日)
咁既重量手都痛
開始明白點解reddit定位 brydge做唔多適合周街走
唔該巴打
黎緊住hall諗住做ipad重度用家
日頭上堂cot motes/remote屋企電腦/做功課
加埋平時夜晚訓前會係床上高玩一陣

係咪kb加普通cover雙持會好d
巴打有冇興趣接收我個brydge keyboard 11吋
直接smart keyboard 搞掂啦
sorry無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞