iPad Pro 2018 用家討論區(6)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
其實12.9 都好輕
睇中咗個LAUT 既inflight folio
但係好似唔見香港有得賣
但閒閒地一個套都佔部機1/3重量,加埋都有d分量

11”我覺得係「可以日日拎出街,搭地鐵用都ok」
12.9”係「可以拎出街,但要坐低用」
NB係「幾輕都好如非必要都唔想拎出街」
smart folio / smart keyboard
要輕真係無得揀
屋企用來睇片睇漫畫,同埋返學上堂用。

因我一開頭一直諗住出11 , 咁我見美森 12.9 真係平左一截,但我會多拎出街,擔心部機太重,到時候我唔想拎出機
我都係諗住上堂用 買咗11inch
宜家唔知買咩case 好
會點?
想問下ipad pro而家可唔可以做到唔經電腦由sd card過raw檔入ipad, 之後用affinity photo/ps/lr edit完再output去手指?
諗緊好唔好入一部去旅行果陣執相用,無理由去旅行都帶部mbp去,太重
個優惠無左啦?
我見食架12.9要944
A73用到ipad pro usbc過相
無得好快
尋日一直mon
首先無晒11" 256GB
之後就12.9" 64GB
最後連11" 512GB都賣晒
大家裝咗啲咩apps
一齊分享下有咩好用既apps
Game 都得
有冇人喺美森買已經出咗貨?
尋日已經到集運倉
尋日已經到集運倉
用ship & buy?
有冇人覺得smart keyboard 個 space bar 好難禁?
手感好差,要禁兩邊先禁到,禁中間好似頂住頂住咁
又唔覺特別難撳喎,雖然成個keyboard 無laptop 果啲咁好打
我嗰個都有少少
但去禁display又好似無咁
係 27到港
無喎,係咪你個keyboard 有問題呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞