一人一個去外國發生嘅on9事

738 回覆
10315 Like 104 Dislike
願聞其祥 表達立場就仲未有討論價值既 想知你拎咩護照同埋係外國出事你去邊間領事館搵幫手 同埋你點解咁唔接受chinese身份 係因為d咩?
朝早6點揸車,屋企出去個路口個燈等左5分鐘都唔轉(平時一分鐘),局住衝燈
卜街 原來我咁柒
有次一行6人去澳洲藍山
玩完就坐regional train番Sydney Central station
個火車埋站時我地以為道門會自己打開6個人圍埋係道門到on99係到等
結果有個本地人揚手叫我地行開
再手動拉開咗道門佢上咗火車之後仲報以微笑媽啊好柒
一早去左樓下間早餐店食早餐 食完賣單走人
之後我就同男友去下一個景點 去到景點門口發現唔見電話 我就開始發自己脾氣 之後成程去參觀嘅時間都黑面又唔想理男友
之後我同男友去左樓下紀念品店 我同佢打算買嘢 之後我叫佢幫我打去早餐店問幫我揾部電話 同一時間男友講同個店主講講下 我摸下個屎忽發現左部電話
之後男友都唔知笑好定嬲好 個店主仲要同我男友講「我做咁耐嘢都係第一次見人漏電話
依件事我真係..柒出國際
Ps 去參觀個陣坐低我完全feel唔到 個啲凳已經唔係梳化個種 而係膠凳個種我個屎忽到底有幾多肉
講起揸車
去melbourne第一次見hooked turn
轉燈之後俾後面boot鳩我
驚得濟我冇入位就直接右轉
好彩冇對頭車
暑假同朋友去日本旅行
Book左airbnb
下午落機就去間屋放低行李
入到屋見天氣好熱諗住開個冷氣
之後就唔識日文亂咁禁啲制睇下點開
過左無耐 有人禁門鐘 仲係咁拍門

原來禁左個報警制
我地lock左對門唔識開番
警察叔叔差啲抆把槍出黎
個女同學同你即場扑
asian east-asian please
唔睇留言以為樓主用英文問
香港地理上係中國一部分喎
同埋啲鬼frd同我講睇你點着衫就知你邊到來
利申 對中國反感
美國都係,上次去習慣左一坐低就舉手
: Oh! Sorry!
: You are good! It’s totally fine.

仲有排隊真係要一排先會學到佢地排到離行離迾。
我一直覺得係跟據你邊到出世,同埋你要講祖先嘅咁人人都係非洲喎,你咩人關你祖先咩事
十六歲去外國留學,開學一星期左右,就俾咗第一次個學校師姐,仲中出咗佢,但最後冇一齊到,因為佢話我細佢兩年,佢又就入大學,唔會開花結果!諗返覺得自己好on9,但又有啲遺憾!
你做咩姐 台灣還台灣 咁台灣我覺得真現依家真係唔係中國既一部份
果面仲係屌緊主權 不過慢慢就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞