一人一個去外國發生嘅on9事

738 回覆
10315 Like 104 Dislike
老女人空洞, 聽完你句野, 以為你玩野

點唸到你係真柒呢
去秦國食錯野肚痛
衝左入去walking street間m記
點知女廁比人霸左 唯有衝入男廁
出黎果陣門口有一個韓仔一個鬼佬排隊
好疑惑咁望左我好耐

應該比人當左係lady boy
兩條友去日本,行到有啲餓朋友去路邊買兩個包食,指住兩款包同個日本仔講呢個、果個

最後咗個7個包返嚟
就快去德國奧地利,睇post學識唔好舉手
可以點
唯有等拆彈專家確定無問題先行過去claim返自己個行李
俾人屌到仆街
以色列住隔離牆入面班阿拉伯人又會唔會問人點樣辯解自己身份呀
你對自己身份覺得有疑惑,就去睇下歷史書,睇下時事新聞
留意下呢個世界由以前到而家都不缺同香港人境況接近嘅民族
但好似你咁連抵抗都費事嘅人嘅下場基本都相同
幾好笑
下次要宣佈我討厭政治
請移玉步去鄉土/u汪
一時之間醒唔起其他野
有次自己去克羅地亞某個島 係沙灘hea完一日諗住走去到巴士站發現走左尾班車 但我要搭巴士出去再轉船番main island
咁岩又有pair 情侶又係miss左架車 一齊夾錢飛的出去
冇bno可以認自己係香港人
有bno可以認自己做香港人/英國人
唔明嘈乜鳩 而家係擺明唔認係中國人架啦
唔忿氣咪屌柒我囉
奶返乾淨
agger
不過多數情況都係中國人迫人認自己係中國人
唔明佢地「迫」黎做乜鳩
就聽到廣播話有兩個色魔入咗女廁

你最好係聽得明德文/俄羅斯話
經理同埋附近幾個外國人係到狂笑

我都冇講中國人係高定矮
你地就自動對號入座中國人係矮
所以少少野就覺得人地係歧視
多數都係自己問題
室杳水洞禮朴濕cup
仲有次喺西班牙
自己影緊相
有個大陸團領隊行過黎問are you chinese
我話no, 唔理佢
佢: japanese? korean?
我:no
佢仲係咁追問, 我: from hong kong
佢:唉唷hong kong怎麼不是chinese呢

然後佢d團員上到黎 , 問個領隊我係咪chinese
領隊: 她說不是, 是香港的
跟住堆大媽阿叔就好鼓噪鬧個領隊香港咪中國
領隊就委屈話: 是人家說不是我說啊

最撚on9 係我明點解成團人都咁有興趣我邊度黎
喺莫斯科紅場附近有個大型商場
入面有好多高級名店
經過見到有個幼蝗坐喺一間表行門口地板玩手機
見到佢咁冇家教 就同朋友一齊行過揼幾個硬幣係佢前面
佢老母喺表行入面見到 好嬲咁追出來屌
我同朋友就急急腳行入超市匿埋
只係上班時間生效
仆街仔
人地廣播有不同語言 我咁啱識聽英文
香港mtr 都有三種語言廣播啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞