一人一個去外國發生嘅on9事

738 回覆
10315 Like 104 Dislike
咁其實幾好 長期在連登搵新聞 乜資料都人哋俾哂
舊登年代已經成為傳媒界搵料地方,,,
大叫阿la法瓜睇吓會點
垃圾
你男友先係最慘個個囉

又唔係佢on9唔見電話
關心女友又比人嫌煩兼黑面
因為個on9女友唔見電話, 搞到無左$4000嘅參觀費
因為個on9女友唔見電話, 搞到又要四圍打電話問人同搵
最後原來個電話一直都係個on9女友個屎忽到

如果倒轉唔見電話個個係你男友
可能嘈到分埋手了
你遇到嗰個咁好
我有次一樣出唔到問個力架職員
佢就咁帶我去張告示到指住
好似係話無有效車少就要罰款幾多
完全無諗過幫手
雖然呢個唔好笑
但真係On9之最
三個字 閪女人
你最大問題係覺得自己冇問題
小心你男朋友有一日頂唔住你啲態度
鬼佬Chinese = Asian or 亞洲樣
差唔多係dorm諗住炒菜 落左油 打算倒啲菜落去 點知on99㩒住左啲菜 一野倒哂啲洗菜剩番啲水落去啲油到 彈到周圍都係 出哂煙 自己個層響埋火警鐘 好彩唔夠大冇搞到全幢一齊響
細個去美國,英文又唔太識
個日係dorm 屙緊屎,隔離格個人突然講what's up
我心諗: d美國人真係熱情,開緊大都可以r水吹
答佢im good, u?
佢dead air左陣我先發現佢係講緊電話
話說有次早上十點幾喺池袋食~無敵家~
平時嘅我食500g好輕鬆,加上可以免費加大,
小弟當然唔同你客氣。
點知就係太早,未開胃,
啲沾麵又油到仆街,最後食得一半。
因為我坐喺吧枱,中途已經喺咁俾個師傅白眼,
咁我又唔想咁柒,唯有扮難食,一路食一路擰頭。
勁辛苦先捱得過個早餐。
樓豬個個好似難d係真事...日文發音都唔是咁
去藝術博物館,見到個逃生門好似好簡單咁,推開之後冇聲。之後有個鬼婆保安衝過黎話hello,而我就扮行開,不失霸氣
我係台中都柒過
見一大班人自拍緊 我行埋去話:ZIP鏡先!!!
之後揸機個人話:好呀!!!
其實child登係咪咩post最後都會鬧交
same
有聲嘅comment
係!會有陰影
Exchange哥陣有假同fd去法國旅行住青旅,咁因爲係短trip所以就咁帶個背包就算。咁當時我又中意食Nutella 就買左樽750g帶埋去。

好啦咁去到機場安檢哥陣你地都知發生咩事架啦,我當時認為非流質液體應該過到咪同佢地理論,佢地都係話唔比最後我打算即刻打開佢食少少都好,點知比佢地串9我話我肥重食d咁肥ge野,沒收左之後重叫我以後唔好買,我d朋友已經係隔離笑到扑街

未完,去到青旅因爲冇沖涼用品所以去附近超市買,我地入左一間好似百佳咁ge當地超市,因為賣ge係當地產品所以貨品上面全部都係法文黎,我當然睇唔明就求其攞左支似係洗頭水ge物體去比錢。

去到counter比錢哥一刻我見個店員面有難色咁問我“are you sure you need to buy this?”咁我因爲都唔係好sure哥支係乜黎,於是就向後面一位女士問哥支野係唔係洗頭水,個女士睇左一睇,呆左一呆,同我講呢支野係女人用架,我心諗乜法國洗頭水要分得咁清楚架咩

之後佢做埋手勢我先get到佢話支野係女士用來清潔下體,最後重係個店員去幫我攞番支洗頭水,而我d濕鳩朋友一直係到忍笑扮唔識我
我美國visa country of birth 都係HKG
其實雖然柒,但可能識到做朋友呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞