一人一個去外國發生嘅on9事

738 回覆
10315 Like 104 Dislike
洗頭水個度掂
德國見到深山疑似打野戰
上山周街屙屎大把
你打野戰?
下 佢就係話買過部&唔緊要 我先叫佢唔好嘈
你地班人我唔叫佢買 你地又話鳩
到我叫佢買平息件事你又話我有問題
再者我最憎人係我諗嘢個陣係咁煩我
依樣係我性格特點 所以我唔覺佢煩鳩我但我作出不滿嘅態度有問題
同樣道理你打緊機不停有人煩你 你都一樣唔好受
你地鐘意搬龍門又好點好好
不嬲一切都係我問題架啦 我無講唔係我問題wor
唔係on9都唔講啦
再者你無左4000你仲笑得落?最憎人係係我諗嘢係咁煩我 偏偏就不停係我耳邊講唔緊要 好似大悲咒咁 一分鐘講3次(個日我數過) 我好難唔黑面再者你一諗到會無曬錢仲差啲無錢翻香港 你真係仲可以開開心心咁笑住同男友講會揾到架 講出黎個個都幾撚虛偽

下 佢試過唔見電話啦 我買左部新電話比佢
不過令你好失望嘅係我同佢無分手wor感情仲好左
我又無話問題唔係我身上
但我仲係唔明點解我要聽佢一分鐘講3次(講左半個鐘)唔緊要
我唔可以黑5(我同佢講話大家只可以黑5分鐘)分鐘面
想好地地打鋪機但係咁比人煩 我唔覺得可以忍到
唔係 見到有人啫
個陣係日本挎年,半夜我就同朋友岀發去神社敲鐘 ,好凍好多人好熱鬧
排咗好多耐終於到我,咁敲鐘個個位置係起個鐘樓下層,空間唔太大搞到好多人望住敲鐘個位置,因為敲鐘係企起中間,同時有超多和尚圍繞住我
咁我就前後拉條繩啦,通常都係連住條好粗ge木條去撞個鐘嫁嘛,我心諗
我fing左好耐,成分鐘,一d聲都冇,全埸靜晒,係連我朋友同和尚都呆晒
之後慢慢先個和尚忍唔住行埋㴝教我係上下chok條繩就ok,因為個結構唔同
全場人連和尚都笑岀聲,我就拉住個朋友急急腳走
喺外國kfc拎手套
結果俾咗勞工手套我
屌你我去左North Island兩個星期一滴雨都無落過

Hobbiton tour靚唔靚
2隻右手先係重點
係葡萄牙答bla bla car去返西班牙一個city答巴士
無諗到有一個鐘時差 去到架巴士走撚左
之後係個巴士站訓左一晚
去Hobbiton個陣陰陰地天幾舒服
全西歐唔計英國
又真係得葡萄牙個時區係+0

多謝分享
比我都會中呢個伏
去紐西蘭join 啲local tour,原來去完一個景點要轉車我聽唔到跟左原車走
個團由Rotorua出發,原車走會去左Auckland要轉車先可以去到第二個point 同返Rotorua
結果去到Hamilton對上一個town仔我先發現唔對路叫個司機放低我我要返去Hamilton先有車返Rotorua,結果問左好多人先有一架車順路車我去Hamilton
最後係Hamilton上車個陣見到同一個司機柒到仆街

第二樣去到Taupo,落雨落足3日搞到冇得行末日火山同skydive
有一朝見佢有啲太陽,即刻狗沖去行Hukas Fall,點知回程行到一半落暴雨係仲大雨過香港黑雨大雨到完全睇唔到路,眼前一片灰白最後返到hostel個Receptionist 見到我笑到趴左係到因為我全身濕到滴曬水
屌你我去左North Island兩個星期一滴雨都無落過

Hobbiton tour靚唔靚
去Hobbiton個陣陰陰地天幾舒服
個景都唔錯,行到頂同落到去green dragon pub湖邊真心正
最衰部機冇電影唔到相
同埋我去個陣唔多人,我覺得仲抵去過Waitomo cave
留名待笑
之前去日本 family mart買雪條 我認知裏面啲日本人都係叫雪條or雪糕做ice(讀ai-su)
跟住我就去埋單 同個㗎妹收銀講
ai-su!佢就係咁笑我 唔識反應
呢個已經夠柒 我個friend無啦啦講左句
‘aishi deru…’即係我愛你…
個㗎妹O左 三個人互望左十幾秒
柒撚到想碌出間family mart

XDDDDD
絲打讀IT?
試過由一個人德國去法國Strasburg一日遊
夜晚係個不知名小鎮轉車返德國
因為係尾班車 所以狂跑 一上車即刻瞓覺
因為全程雙腳屈住血液循環唔到 一到站想企起身就雙腳腳痺
跌係車度幾分鐘企唔到起身 要叫個鬼佬幫手撳住度車門 鬼佬O唒嘴咁
如果唔係架火車循環線番返法國
SKR係咩意思?
喺挪威 Oslo sentrum到有個yacht, 咁有個位擺咗好多聖誕樹就諗住落去影下相,岸邊又幾凍下,又望到條斜路唔係太跣所以就決定將對手插落衫袋。點知行行下開始個人失平衡,我個人成塊面坎咗落去條斜路到再瀡落去 瀡到落去咁啱有兩條友影緊相

我: 路人:
: Wow are you ok dude?
: 痛到出唔到聲,唯有伸直隻手再俾咗個👌佢地。。。

起返身之後發現我箍牙成粒釘插咗入個嘴唇入面痛到仆街 之後衝入最就近嘅Starbucks問佢攞水浪口,事關嗰陣個咀已經講唔到嘢,咁我入到間Starbucks個樣就好似嗰啲冇咗杯水就死嘅人咁,嚇親啲staffs...
Ching你個總站係咪Offenburg?
jm9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞