一人一個去外國發生嘅on9事

738 回覆
10315 Like 104 Dislike
係墨西哥城坐地鐵
佢地啲地鐵好多人坐,啲人同中國都係好怕上唔到車
未落已經湧入架車到
我果時唔知,企得入左少少
到站要落車果時 車門係另一邊
我其實都跟住兩個fd行架啦
點知行左兩步之後個人已經前進唔到
因為車外既人已經湧緊入黎

我同行兩個fd已經出左去
但同時我真係行唔到 好似逆流行咁
係咁excuse me 都無用
同時間我已經聽到叫人小心車門關閉既廣播
最後我下意識 舉高隻手唔知叫左啲咩

呢個時候 有個男人見我好無助
佢係車門外拉住我隻手扯左我出黎
前後發生時間大約10秒
去酒店coin laundary洗衫, 乾衣洗衣分開兩部機既
乾衣機入一次錢就行30分鐘
乾衣乾咗30分鐘見啲衫未乾透諗住加多個鐘啦(果時已經半夜12點)
夾硬捱多個鐘落去攞返啲衫就上去訓覺
點知一個鐘後再落去一睇
我屌原來我入錢入咗落隔離部機
都唔知隔離條友見到會咩反應, 因為佢果隻機係一日未夠鐘都唔可以停咗佢開門攞衫
呢D野根本沒完沒了
約出黎打過
羸左就名留青史,輸既自動收皮
不要再說了...
唔好講d事實出嚟比班港撚聽啦
人地覺得英國人好撚照顧佢地架
難民護照當自己英國紳士
通常愈激動果班都係走唔撚到拎bno打丁 係香港回歸之後
搵唔到食既人
係台灣同friend一齊買嘢,去俾錢嗰陣諗住表達「我地一齊俾」,點知口快快咁同個店員講“我們一起吧!”

之後dead air 咗30秒,個friend 瘋狂笑鳩我
建議你驗一驗智商
高汁
你班傻9繼續用bno打j 出外旅行遇到大事拎住本Bno去英國領事館都唔撚理你 人地都係提供d地方打發下你 安穩你情緒 之後比你去求助 果時係西班牙比人偷撚咗個銀包都唔撚會理你 外交層面更加幫你唔到 最後我都係去番中國領事館 你班傻西講到Bno咁有用 佢除咗係本旅遊證件 佢仲有乜撚野用? 醒下啦屌 得閒睇多d個世界 就知英國佬只係比中國人有禮貌 入面條根仲黑暗 比張vip卡你地就當自己黑卡會員 英國人係外交方面係醒目既 直至現在都係有一班Bno撚係到瘋狂自瀆
第一時間我都get唔到係講單程定回程
但都只係諗緊係咪講一張飛
社會就係你呢d太監當道 唔好用能屈能伸形你
個縮頭烏龜 所以有時候懦弱真係天生
柒人自有可恨之處
自由行去芬蘭聖誕老人村,勁撚早起身,未訓醒
坐巴士入去 架巴士時間勁疏,一兩個鐘先一班個D
咁佢停聖誕老人村之前會停其他站,早一個站係聖誕老人公園咁上下既,咁本人英文又差 唔知santa park 唔= santa villa 就衝落車
雖然只係差一個站,但其實兩個站相差勁遠
google map顯示行30分鐘就到,但我個陣係11月尾,落大雪...條路勁撚難行
等巴士要等兩粒鐘...想坐的士又山卡啦無的士...最後係雪地到行左差唔多1個鐘去返聖誕老人村
BTW...其實成車好多人都係去聖誕老人村,得我兩個人落車...諗返起真係好ON9
所以去旅行我塔巴士係會拎住手機開住gps睇下到未
同女友去福岡,因為太趕時間,所以分頭行事,我去拎行李,女友就拎住我銀包去地鐵站買飛。
我拎完行李,女友就買完飛返轉頭join 返我。之後一齊行返去閘口,行行下我見到地下有舊野勁似我銀包,我仲問女友呢個似唔似我銀包。 跟住我再望多望,屌原來真係我個銀包。

好在個旅行用銀包個樣on99咁,可能無人發現係銀包先留係原地。
係機場準備上飛機
機場Counter: Have a good flight

口快快應咗
: Thanks, you too
你應該答

Yes, and I am gonna pick you.
哦, 繼續吹
係泰國買雪糕,個服務員問要cup定要cone。我話要cone,跟住佢話cup。我再話我要cone,佢又講cup。原來佢講緊泰文個kaap
唔係行行下分開,會埋站停低之後分開兩截行。
通常頭幾卡去A地方,後面幾卡去B地方
標準答案 起碼會反擊下 好過班友自稱理性思考既生物係到自我反省
根本人地係踩到上面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞