一人一個去外國發生嘅on9事

738 回覆
10315 Like 104 Dislike
柒過樓主
我覺得你句unemployed 已經答得好好幽默得黎又夠大方
俾著我應該會上台屌鳩佢
之前特登去台灣買首飾送比個朋友(芒X)
咁我普通話真係極差 個店員英文又唔太好
就咁雞同鴨講講左成個鐘
最後好彩有個普通話流利嘅香港c9入黎買嘢 幫我地兩個翻譯
最後佢走嗰陣細聲講左句:乜衣家啲後生仔咁廢
問句「chinese people?」(有問號)都要比你屌
你咩料
有無咩後果就咁拎走?
係日本羽田機場 臨返香港入左女廁痾左督屎
痾痾下聽到隔離有女人講野就知出左事 極速痾完走
「番」大陸,即係支那人啦
其實會唔會個頭都係中國人做清潔多先咁講,聽講有啲唔識講當地語言家庭團聚移民過去,去到都係只可以搵到呢啲低下工種做
可以試ですよ
第一次去外國, 坐巴士要上車同司機講目的地再收錢 ...
我見地圖寫 MT Keira, 就同司機講 M, T, Keira .. 個司機呆撚左 ...
答我 T, W, O, F, I, F, T, Y ($2.50) 之後同我講果個係讀 Mount (慢) ...
每隻字都識,就係唔知你講緊咩
呢個同我去外國迪士尼有得揮
個陣見到史力加
諗住問下friend 一唔一齊去影相
「喂 有史力加喎」
講完之後面紅都面哂
口快快講咗禁語
細個去日本旅行第一次見廁所有好多掣㩒
入到酒店廁所一見到 好好奇就起勢咁㩒啲掣
點知啲水開始無定向咁瘋狂噴射
搞到成個廁所濕晒
淆底到係咁meet廁紙抹
結果都係比媽咪發現左
俾佢鬧到痴線
正路我都狗跑
暗示緊你搶人垃圾工當你蝗蟲啊屌你懵盛盛俾人踩上心口都唔知地底泥
仆你個臭街!阿婆錢你都呃

予以最強烈譴責
係溫哥華搭greyhound 巴士落去西雅圖玩,因為係上網買飛,所以得eticket , 要上車前兩粒鐘先用得online checkin 先用得。

咁去程就記得上網搞啦,回程因為有friend 陪我去車站,去撚到先醒起要check in, 咁喇喇聲搞啦。

車嚟,仆街,冇位。
係一個位都冇
個黑人司機就笑柒我,叫我等下一架。
咁我等啦,等撚到車站閂門要出去出面等。

車嚟,喂屌你,又冇位。

我好撚絕望咁同司機講,佢有係叫我等下架,尾班車嚟。

車嚟,冇錯,又冇位。
我上到車係咁係條走廊來回咁睇,都係冇。

我唯有落車,攞返個袋諗住行埋一邊喊嘅時候,個司機大叫話有位。
仆街,原來有個黑人肥婆一個人錯咗兩個位,佢見我落車所以咇返個半個位出來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞