一人一個去外國發生嘅on9事

738 回覆
10315 Like 104 Dislike
勁 真係有認真睇我啲on9野

平時啲朋友見到我on99咁都係ignore 我
喺瑞士St.Moritz住Youth Hostel ,嗰度有得租單車,諗住同fds一齊踩單車上山睇風景。結果架架單車,我都掂唔到地....個職員後尾直情帶我去單車房試勻晒車房入邊全部女用單車,都係隻腳掂唔到地!
終於諗住放棄嗰陣,見到個細路(目測11-12歲)推咗架小童單車出嚟,個職員叫我哋交換試下!
結果我踩住架小童單車上山....個細路踩住我架女用單車....
你有冇160?
笑到仆街
成班中學同學恥笑緊我 但如果我唔on9邊有得佢哋笑
有一次去芭堤雅玩水上一日tour 同條印度佬同一條船 跟住導遊派潛水鏡 一個傳比一個 點知對面個印度佬唔理我 嗨極佢都唔應機 咁我咪大撚大大聲同自己啲朋友講:屌 撚屌係咪盲架仆街! 結果佢笑到四萬咁口 雙手拎住同我講thank you
發現大家都冇乜on9事 定真係我太on9

等我再拋多個出嚟
同樣係日本 去超市啲特賣埸
因為佢哋有限幾點開始
所以我就望實隻錶 驚輸蝕
仲叫埋一齊去嗰幾個朋友去
點知一入到去 冇乜人 諗住今次仲唔發個豬頭炳
突然間有個店員攔住我話已經完咗 然後指住個鐘 我又指返自己個錶

最後我俾班朋友拉返出去 話有時差㗎 大佬 你隻錶電子錶嚟㗎咋 你而家show緊香港時間呀 屌你

Sorry 大家 掛住覆人 打錯咗
加油巴打
去韓國
落機搭地鐵 搭完要行一陣先到酒店
到啲燈口位過紅綠燈
見咁耐都未轉燈 搵下洗唔洗禁制之類既野
又比我搵到條柱有制禁。行去禁左落去
突然轉左綠燈 有架電單車 同私家車 急停跟住望住我
當時無理咁多 轉左燈就行
之後隔一陣就聽到警車聲

好彩當時朝早 5-6點 條街無乜人
好羞恥
單車旅行踩左入條倔頭路
見到有個司機泊埋部車係一邊諗住問下佢有冇第二條易d踩既路
但個司機英文好差,同佢吹左幾句水之後佢就話follow me
以為佢會帶我行
點知係叫我follow佢facebook
係我一定嚇撚死
去旅行,朋友唔記得帶本身唱左D錢,
之後係機場即唱,間找換店用萬字夾夾住比佢,佢就放入褲袋。
過海關時,個關員問佢身上有冇金屬。
佢醒起個萬字夾,就係褲袋連夾帶錢交比關員。個關員呆左幾秒,問佢做咩。
My little airport
呢種人永遠企喺道德高地 事不關已架

: Chinese is shit
: 我唔係中國人 有乜好嬲?

: Asian is shit
: 我喺香港人 唔好對號入座 唔好衝出去柒

不斷為自己製造理由 自我安慰
實情喺連出聲屌都唔敢

結論:呢啲香港人好撚好恰
香港人有咁勇武雨革就唔會雷聲大雨點小啦
瑞士啲爬山單車,女用等於男用
仲有雖然係個細路,11-12歲度,都差唔多成170
唔夠歐洲人腳長,我認嘅
身長腳短,唔覺囉!
我喺德國cd鋪用廣東話又係同fd講個收銀好型,佢應該係㗎仔嚟,點知佢又係識廣東話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞