召集所有精神病情緒病患者

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
極危險
想問各位巴絲點樣求醫

巴打你覺得自己有咩問題?

懷疑自己有抑鬱 間中發作 自己諗野一時好負面 經常幻想自己意外死 無時無刻都頭痛 有過份罪惡感 有一次係條街冇原因爆喊 自己控制唔到 點樣求醫?走入診所同醫生講我有抑鬱

我係咁做,打電話約公立街症
然後佢比轉介信我去精神科

轉介要唔要等好耐
我覺得我愈黎愈嚴重想快啲睇
病友
冇睇過醫生,但不停檢查水喉之類
最近發脾氣激走咗十幾年女友
好後悔,但又冇能力輓回

幾歲開始拍

16歲開始,佢睇住由冇病變有病
但完全唔聽我解釋

我啱啱又一次情緒失控,女朋友頂我唔到話分手

巴打,我地一齊努力啦
我唔會放棄,亦唔會賴有病
我相信一定可以追得番同冇病
病友
好後悔,但又冇能力輓回

幾歲開始拍

但完全唔聽我解釋

巴打,我地一齊努力啦

老實講我一路黎都無賴自己有病,
我都明白會影響到身邊人,但失控個下真係好難受,
我自己都好難受,何況身邊嘅人
巴打加油
病友
好後悔,但又冇能力輓回

幾歲開始拍

但完全唔聽我解釋

巴打,我地一齊努力啦

巴打加油

我已完全失敗了 ,互勉之
severe depression
紅磚星星中心個counsellor寫reference letter比我去睇精神科
唔知點解真心驚
病友
好後悔,但又冇能力輓回

幾歲開始拍

但完全唔聽我解釋

巴打,我地一齊努力啦

巴打加油

我已完全失敗了 ,互勉之

我已經唔喺第一次,每次佢都俾機會我,其實我都知佢好辛苦,要咁去忍受我個咁嘅人
極危險

連思覺像也失調
紅磚星星中心個counsellor寫reference letter比我去睇精神科
唔知點解真心驚

唔驚架
我最初去私家見到好多重症患者, 係好撚古怪, 有啲避忌
但好快就慣
之後去公立見得重多

但甚少見有病人發癲或者同人衝突
次次大聲屌護士職員嗰啲都係正常人家屬
我都係因為情緒病直接間接無咗個女朋友既過來人
有我陪你地
有無tg group?

留名
開番過 不正常人類研究中心
有無tg group?

留名
開番過 不正常人類研究中心

抑鬱焦慮
唔使再食lexapro
食prsitiq abilify lyrica
發作嚴重時食lexotan

係中環睇私家 貴到甩褲
唔知點解真心驚

唔驚架
我最初去私家見到好多重症患者, 係好撚古怪, 有啲避忌
但好快就慣
之後去公立見得重多

但甚少見有病人發癲或者同人衝突
次次大聲屌護士職員嗰啲都係正常人家屬

我驚嘅唔係其他病人,我驚嘅或者係我對未來嘅恐懼,我唔知個療程有無用,我唔知自己好唔好得返。
我個病係因為童年+青少年時期好多嘅家庭缺陷,令到我做左好多錯誤嘅選擇,呢啲出賣自己嘅野我到依家都仲做緊,同時因為內疚同陰影令到情緒喺高中時期溝埋dse壓力開始爆發,但係我又習慣左將情緒壓抑,結果依家爆到收唔到,我早兩日竟然因為上堂做野做到躁而嬲自己躁底。
小弟嘅病無比屋企人知,唯有自己攞錢去睇,又唔知uhs有無。。。
唔知點解真心驚

做咩唔睇uhs?

我見uhs無得book mental service,依家等下次個counsellor寫信比我嘅時候睇下有無得去uhs
過來人路過打個招呼
想喺大學入面搵朋友傾,好似好難搵咁,有d fd又會因為你心事台開得多嫌你煩暗地裏mean你,情緒差瞓唔到又無胃口作嘔搞到衛生都差啲個口有d臭,又比個fd當面好認真咁問我有無刷牙,咁樣算點姐。

其實依家每一日情緒都好差,每一晚都好想放棄自己,如果唔係要返學我好想摺埋唔見人,但係同時我好想有人關心支持自己,我好矛盾。
Sertraline 50mg
自行停藥左幾次 之後又翻發

我之前都自行停藥,一翻發係會比前一次嚴重
不過我食左藥都好抑鬱
Btw 我都食過Sertraline,我覺得副作用係頭暈,作嘔

食左幾個月sertraline覺得無咩改變
前排自殺 都入左去葵涌醫院住
勿相認

未試過嚴重到要入醫院 不過有一輪plan過可以點死

不過冇做到

聽入過精神科既朋友講入面生不如死 係咪真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞