召集所有精神病情緒病患者

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
躁鬱症好撚屌
我呢兩日無啦啦會好high好想同人講野
但同時我又𠝹手
琴晚又有幻覺
以前depression 有幻聽
睇左兩三年醫生 (公家)
之後冇睇,依家乜事都冇

不過有過psy record
上次入急症室,個醫生都特登問,
轉上病房時又同其他醫生交待

你食咩藥好返架?
我都有psy record 次次入急症室都好快就入到醫生房 都唔知好定唔好
仲要次次都有精神科護士評估我先可以出院

我嗰時好得七七八八
自己停咗藥,冇去覆診
其實我覺得改變自己心態環境更重要
食藥只係輔助 clin psy幫我嘅多過醫生

我上次入院又冇評估個我呢啲嘢
可能佢見到正正常常冇乜嘢掛

食過咩藥?點解我好唔返
我宜家好high
之後冇睇,依家乜事都冇

你食咩藥好返架?
我都有psy record 次次入急症室都好快就入到醫生房 都唔知好定唔好

我嗰時好得七七八八
自己停咗藥,冇去覆診

Btw 我cp 無撚用
淨係叫我日鳩日check 住自己啲行為
又要我諗原因點解會唔開心
唔開心咪唔開心囉,一定要有原因既咩
呢個世界好多傻鳩弱智仔呀哈哈哈哈
我自己都係其中一個
哇哈哈哈hahahahahahaha
無人既

請大家飲酒
讀書時臨瞓成日有幻覺 五感都有 又日日被鬼紮 情緒又波動 持續近一年 社工轉介去精神科睇精神分裂 無去睇到 之後自己好返

有咩幻覺? 精神分裂咁易好返既咩
我思覺失調到宜家都未好

都無確診 我都唔知有無
睇嘢就都係見到有人嗰啲
其餘都係臨瞓/半夢半醒先有
清楚聽到人講嘢 又試過唔似人聲/男女混聲
觸覺就都係feel到有人摸自己呀 扯住隻腳咁
最勁試過feel到個肚被人打

咁都無確診
我幻覺都係見到啲死物多,有絲帶
琴晚見到成間房都係樹,好似喺森林入面
幻聽就得一兩把聲,好細聲,有一把聲就成日同我傾計既
觸覺我無

無去睇就唔會確診 嗰陣驚影響升學
而家諗返嗰陣畀到好多靈感我寫嘢
讀書時臨瞓成日有幻覺 五感都有 又日日被鬼紮 情緒又波動 持續近一年 社工轉介去精神科睇精神分裂 無去睇到 之後自己好返

有咩幻覺? 精神分裂咁易好返既咩
我思覺失調到宜家都未好

都無確診 我都唔知有無
睇嘢就都係見到有人嗰啲
其餘都係臨瞓/半夢半醒先有
清楚聽到人講嘢 又試過唔似人聲/男女混聲
觸覺就都係feel到有人摸自己呀 扯住隻腳咁
最勁試過feel到個肚被人打

咁都無確診
我幻覺都係見到啲死物多,有絲帶
琴晚見到成間房都係樹,好似喺森林入面
幻聽就得一兩把聲,好細聲,有一把聲就成日同我傾計既
觸覺我無

無去睇就唔會確診 嗰陣驚影響升學
而家諗返嗰陣畀到好多靈感我寫嘢

諗諗下其實幻覺幻聽不知幾好
精神病只係弱者嘅代名詞

有無人搏到我?

甚麼叫精神病?

冇撚用,不如意嘅人比自己嘅統稱

Source
之後冇睇,依家乜事都冇

你食咩藥好返架?

我嗰時好得七七八八
自己停咗藥,冇去覆診

Btw 我cp 無撚用

真係有原因架
之後冇睇,依家乜事都冇

你食咩藥好返架?

我嗰時好得七七八八
自己停咗藥,冇去覆診

Btw 我cp 無撚用

真係有原因架

我無咩原因
腦分泌問題
之後冇睇,依家乜事都冇

你食咩藥好返架?

我嗰時好得七七八八
自己停咗藥,冇去覆診

Btw 我cp 無撚用

真係有原因架

我無咩原因
腦分泌問題

做得太少運動

你食咩藥好返架?

我嗰時好得七七八八
自己停咗藥,冇去覆診

Btw 我cp 無撚用

真係有原因架

我無咩原因
腦分泌問題

做得太少運動

行得出屋企門口已經好叻 .....
我已經自閉左22年
好撚煩呀

我嗰時好得七七八八
自己停咗藥,冇去覆診

Btw 我cp 無撚用

真係有原因架

我無咩原因
腦分泌問題

做得太少運動

食左藥迷迷糊糊又係真嘅
好撚煩呀

Why?
其實我都唔知自己係唔係有情緒病
心情成日大上大落……
久唔久會好暴躁

Btw 我cp 無撚用

真係有原因架

我無咩原因
腦分泌問題

做得太少運動

食左藥迷迷糊糊又係真嘅

係!
食到個人好撚頹 唔想食藥了
點算
淨係食安眠藥又會上癮,要用鎮靜劑嚟取代下
失眠真係好好好好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞