召集所有精神病情緒病患者

1001 回覆
41 Like 7 Dislike

紅字同意
社交焦慮症+抑鬱,本來以為自己好得七七八八,去到外國讀書先發現原來又開始發作
唔敢同屋企人講,男朋友知我有病,但我呃佢我而家好好多
受個病以前最嚴重既時期影響,我個人好重負能量
最近成日失控狂放負,又講埋哂d難聽說話hurt到佢,之後個感覺真係好難受
有時半夜三更自己一個係度諗 我累到佢咁辛苦要忍受我呢d垃圾係度發神經 就會諗到喊 喊到失眠
佢有上連登,我覺得佢唔會入呢個post睇
不過如果你睇到,求下你當無睇過

絲打你趁心情ok時同男朋友講返以上既說話, 俾佢知道實情啦
俾佢有個準備, 繼續學習與你相處

我尋日情人節都發癲 極度後悔 佢而家嬲緊我 我唔敢同佢講野

btw我都係外國, new york

紅字同意
社交焦慮症+抑鬱,本來以為自己好得七七八八,去到外國讀書先發現原來又開始發作
最近成日失控狂放負,又講埋哂d難聽說話hurt到佢,之後個感覺真係好難受
有時半夜三更自己一個係度諗 我累到佢咁辛苦要忍受我呢d垃圾係度發神經 就會諗到喊 喊到失眠

絲打我而家處境有d似你男朋友 不過我仲係好有耐性咁等佢

巴打個女朋友有咩病
老實講就算我男朋友終於有日頂唔順飛咗我我都唔會怪佢乜野 係我累事

btw我都係外國, new york

london

紅字同意

絲打我而家處境有d似你男朋友 不過我仲係好有耐性咁等佢

巴打個女朋友有咩病
老實講就算我男朋友終於有日頂唔順飛咗我我都唔會怪佢乜野 係我累事

其實佢未係我女友, 只係我地都鐘意對方(至少佢話 ) 但因為某d原因未m唔可以同我一齊住, 後來我先估到佢有情緒病, 佢都有承認, 但exactly 咩病我唔知. 但我都俾佢大爆過, 又係講埋d好難聽嘅說話仲要block咗我, 但之後佢又搵返我, 我又原諒佢, 都俾佢拖咗差唔多一年

絲打有冇telegram? 介唔介意教下我點處理佢

我id係noeling
搵左樓上位巴打

順便分享一首歌,呢首歌係我最崩潰個段時間陪住我
https://www.youtube.com/watch?v=GPnymcrXgX0
我抑鬱+焦慮+驚恐+躁鬱+小小思覺失調
長期失眠
晚晚要食七隻藥

食緊Q仔XR 400mg
lamotrigine 100mg
Seroxat 20mg
Remeron 15mg
Trazodone 50mg
Lyrica 150mg
clonazepam 1mg

仲有兩隻有需要時服(多數係焦慮or驚恐發作時食)
Lorazepam 同Xanax

之前食過維思通,後來覺得無咩必要停左

有無同路人

好重藥...

係... 好想死
我好佩服自己仲返到學
已經唔想食q仔

男,食q仔會扯唔起。連J都無得打… 醫生開左,但我死都唔肯食
panic attack 真係好辛苦。去到邊,幾遠都好。都要立刻返屋企訓上床
我覺得呢首歌都係講depression

https://youtu.be/d_UzkKSM7Fw
頭六年就中度焦慮+抑鬱症
依家進化左做燥鬱症+焦慮
睇緊醫生+心理學家 食左一年幾藥 無好過
抑鬱症

有無食藥?
我都depression 好辛苦
仲要有埋焦慮

有 食緊血清素
夜晚要食安眠藥同diazepam(類似係鬆弛神經既鎮靜劑)先瞓到
不過食到個人好吽好冇精神 要轉藥
遲啲去睇精神科

焦慮症係點架 你有冇panic attack

我都食過 宜家食第二隻鎮靜劑訓
你返緊學定返工?
我返學仲要影響轉數同記憶力
我有panic attack 試過要入a&e

返緊大學呀 食藥食到好眼瞓
上堂瞓左半個鐘都唔知

巴打你一定好辛苦
I know that feel
嚴重既時候試過望住塊鏡都會突然崩潰係度喊左一個鐘

唔好放棄治療
有咩事係連登同大家傾下
就算圍爐都好
或者搵朋友9up下
出去跑步散步都可以平復到情緒

我係絲打 ....
我呢排係咁介手...介到花晒
但又好中意見到啲花痕

為什麼要傷害自己?
除咗唔想見人, 有冇人有時會連whatsapp都唔想回?

我會消失 讓自己一個抑鬱

唉... 好唔開心
懷疑自己有抑鬱 每日好似演戲咁 真係好想死 令我有生存信念只有爸媽 我知佢地會好傷心 所以唯有逼於無奈地生存 今年dse但已經唔係點返學了。。有無醫生或者藥介紹?我真係活得好辛苦 日日失眠 又會無啦啦喊 無時無刻都想死

我都唔想做人了
我都係長期失眠 好辛苦
啲藥食到我好攰,上堂又眼訓,集中唔到
我抑鬱+焦慮+驚恐+躁鬱+小小思覺失調
長期失眠
晚晚要食七隻藥

食緊Q仔XR 400mg
lamotrigine 100mg
Seroxat 20mg
Remeron 15mg
Trazodone 50mg
Lyrica 150mg
clonazepam 1mg

仲有兩隻有需要時服(多數係焦慮or驚恐發作時食)
Lorazepam 同Xanax

之前食過維思通,後來覺得無咩必要停左

有無同路人

好重藥...

係... 好想死
我好佩服自己仲返到學
已經唔想食q仔

男,食q仔會扯唔起。連J都無得打… 醫生開左,但我死都唔肯食

有好多精神科藥都會食到人無性慾
hdi1inakhsiijxhmqjayizjzo01917181ojsjsasvsbwbwuaji1iw99917171v2jsoz0q0911ygwhsiuskwo11827344behsiiwo129w828611wsjssbdizbawiNuiw91y1abanabUfRGgJoaa7ab^@**%**%
panic attack 真係好辛苦。去到邊,幾遠都好。都要立刻返屋企訓上床

I know that feel... 你最嚴重係點?
我最嚴重會想拎刀斬自己
成身震係咁喊,心痛,食鎮靜劑都無用 要入a&e
頭六年就中度焦慮+抑鬱症
依家進化左做燥鬱症+焦慮
睇緊醫生+心理學家 食左一年幾藥 無好過

我都係由depression 轉化成bipolar
但其實我好小manic ,長期處於depression 狀態
我都有睇cp,又話我係邊緣人格障礙
我食左半年藥,一路食住都會好抑鬱,我都覺得自己無好過
我又想唔食藥了
但我唔食藥訓唔到...
抑鬱症

有無食藥?
我都depression 好辛苦
仲要有埋焦慮

有 食緊血清素
夜晚要食安眠藥同diazepam(類似係鬆弛神經既鎮靜劑)先瞓到
不過食到個人好吽好冇精神 要轉藥
遲啲去睇精神科

焦慮症係點架 你有冇panic attack

我都食過 宜家食第二隻鎮靜劑訓
你返緊學定返工?
我返學仲要影響轉數同記憶力
我有panic attack 試過要入a&e

返緊大學呀 食藥食到好眼瞓
上堂瞓左半個鐘都唔知

巴打你一定好辛苦
I know that feel
嚴重既時候試過望住塊鏡都會突然崩潰係度喊左一個鐘

唔好放棄治療
有咩事係連登同大家傾下
就算圍爐都好
或者搵朋友9up下
出去跑步散步都可以平復到情緒

我係絲打 ....
我呢排係咁介手...介到花晒
但又好中意見到啲花痕

為什麼要傷害自己?

我都唔知....
想自己有感覺(痛)感覺下自己仲生存緊

唉... 好唔開心

唔好咁la, 唔開心就上嚟講, 呢度冇人識你, 唔會judge
懷疑自己有抑鬱 每日好似演戲咁 真係好想死 令我有生存信念只有爸媽 我知佢地會好傷心 所以唯有逼於無奈地生存 今年dse但已經唔係點返學了。。有無醫生或者藥介紹?我真係活得好辛苦 日日失眠 又會無啦啦喊 無時無刻都想死

我都唔想做人了
我都係長期失眠 好辛苦

係咪慣咗夜晚醒日頭瞓? 有時我都覺得夜晚最寧靜先係我最享受嘅時候, 攞嚟瞓覺係浪費
抑鬱
食緊Fluoxetine 但食完個人好攰
成日頭暈好想嘔

有呢啲副作用係正常架
不過最好有唔妥要同醫生講
佢會幫你轉第二隻藥試下

唔想轉藥了
之前試過重新適應會好辛苦
抑鬱
成日頭暈好想嘔

我食七隻藥 癲撚左

唔辛苦咩 實好攰好無精神
暴食症

我都有eating disorder
一時暴食 食到嘔
一時可以完全唔食
體重不斷來回

唉... 好唔開心

唔好咁la, 唔開心就上嚟講, 呢度冇人識你, 唔會judge

圍爐取暖
其實我真係好攰
努力做人誰怕氣喘 但那終點掛在那天邊..

我都唔想做人了
我都係長期失眠 好辛苦

係咪慣咗夜晚醒日頭瞓? 有時我都覺得夜晚最寧靜先係我最享受嘅時候, 攞嚟瞓覺係浪費

我就係怕日頭訓左夜晚更加訓唔到
所以我從來都唔會訓晏覺
抑鬱
成日頭暈好想嘔

有呢啲副作用係正常架
不過最好有唔妥要同醫生講
佢會幫你轉第二隻藥試下

唔想轉藥了
之前試過重新適應會好辛苦

我轉過幾隻ssri
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞