召集所有精神病情緒病患者

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
抑鬱
食緊Fluoxetine 但食完個人好攰
成日頭暈好想嘔
抑鬱
成日頭暈好想嘔

我食七隻藥 癲撚左
我要manic arrrrrrrrrrr
抑鬱症

有無食藥?
我都depression 好辛苦
仲要有埋焦慮

有 食緊血清素
夜晚要食安眠藥同diazepam(類似係鬆弛神經既鎮靜劑)先瞓到
不過食到個人好吽好冇精神 要轉藥
遲啲去睇精神科

焦慮症係點架 你有冇panic attack

我都食過 宜家食第二隻鎮靜劑訓
你返緊學定返工?
我返學仲要影響轉數同記憶力
我有panic attack 試過要入a&e

返緊大學呀 食藥食到好眼瞓
上堂瞓左半個鐘都唔知

巴打你一定好辛苦
I know that feel
嚴重既時候試過望住塊鏡都會突然崩潰係度喊左一個鐘

唔好放棄治療
有咩事係連登同大家傾下
就算圍爐都好
或者搵朋友9up下
出去跑步散步都可以平復到情緒
抑鬱
成日頭暈好想嘔

有呢啲副作用係正常架
不過最好有唔妥要同醫生講
佢會幫你轉第二隻藥試下
點知自己駛唔駛食藥
又點同個醫生講自己有事
係咪照直講就得

照直講就得
可以睇左家庭醫生先
大部分都有普通精神科藥物開俾你
有需要佢可以幫你寫轉介信去睇專科
抑鬱症

有無食藥?
仲要有埋焦慮

有 食緊血清素
夜晚要食安眠藥同diazepam(類似係鬆弛神經既鎮靜劑)先瞓到
遲啲去睇精神科

你返緊學定返工?

上堂瞓左半個鐘都唔知

巴打你一定好辛苦

唔好放棄治療
有咩事係連登同大家傾下
就算圍爐都好
或者搵朋友9up下

我係絲打 ....
我呢排係咁介手...介到花晒
但又好中意見到啲花痕
抑鬱症

有無食藥?
仲要有埋焦慮

有 食緊血清素
遲啲去睇精神科

你返緊學定返工?

上堂瞓左半個鐘都唔知

巴打你一定好辛苦

唔好放棄治療
有咩事係連登同大家傾下
就算圍爐都好
或者搵朋友9up下

我係絲打 ....
但又好中意見到啲花痕

抑鬱症

有無食藥?
仲要有埋焦慮

有 食緊血清素
遲啲去睇精神科

你返緊學定返工?

上堂瞓左半個鐘都唔知

巴打你一定好辛苦

唔好放棄治療
有咩事係連登同大家傾下
就算圍爐都好
或者搵朋友9up下

我係絲打 ....
但又好中意見到啲花痕

樓主有無返過工,有無諗過讀完之後返唔到工?
樓主有無返過工,有無諗過讀完之後返唔到工?

完全有諗過 返唔到長工
之前搵counsellor話係輕鬱同焦慮,有時會好嚴重,但平時就冇乜野咁
但我好憎counsellor嗰啲懶係明白同關心你既語氣 跟住就冇再去搵佢
之前搵counsellor話係輕鬱同焦慮,有時會好嚴重,但平時就冇乜野咁
但我好憎counsellor嗰啲懶係明白同關心你既語氣 跟住就冇再去搵佢

社工真係無乜用,係咁鳩up
暴食症
除咗唔想見人, 有冇人有時會連whatsapp都唔想回?
病友
冇睇過醫生,但不停檢查水喉之類
最近發脾氣激走咗十幾年女友
好後悔,但又冇能力輓回

幾歲開始拍

16歲開始,佢睇住由冇病變有病
但完全唔聽我解釋

我啱啱又一次情緒失控,女朋友頂我唔到話分手

巴打,我地一齊努力啦
我唔會放棄,亦唔會賴有病
我相信一定可以追得番同冇病

老實講我一路黎都無賴自己有病,
我都明白會影響到身邊人,但失控個下真係好難受,
我自己都好難受,何況身邊嘅人
巴打加油

我已完全失敗了 ,互勉之

我已經唔喺第一次,每次佢都俾機會我,其實我都知佢好辛苦,要咁去忍受我個咁嘅人

紅字同意
社交焦慮症+抑鬱,本來以為自己好得七七八八,去到外國讀書先發現原來又開始發作
唔敢同屋企人講,男朋友知我有病,但我呃佢我而家好好多
受個病以前最嚴重既時期影響,我個人好重負能量
最近成日失控狂放負,又講埋哂d難聽說話hurt到佢,之後個感覺真係好難受
有時半夜三更自己一個係度諗 我累到佢咁辛苦要忍受我呢d垃圾係度發神經 就會諗到喊 喊到失眠
佢有上連登,我覺得佢唔會入呢個post睇
不過如果你睇到,求下你當無睇過

紅字同
社交焦慮症+抑鬱,本來以為自己好得七七八八,去到外國讀書先發現原來又開始發作
最近成日失控狂放負,又講埋哂d難聽說話hurt到佢,之後個感覺真係好難受
有時半夜三更自己一個係度諗 我累到佢咁辛苦要忍受我呢d垃圾係度發神經 就會諗到喊 喊到失眠

紅字同意

絲打你趁心情ok時同男朋友講返以上既說話, 俾佢知道實情啦
俾佢有個準備, 繼續學習與你相處
絲打你讀大學係經大學轉介你去睇定係自己出去睇?

有d想去睇但冇錢
懷疑自己有抑鬱 每日好似演戲咁 真係好想死 令我有生存信念只有爸媽 我知佢地會好傷心 所以唯有逼於無奈地生存 今年dse但已經唔係點返學了。。有無醫生或者藥介紹?我真係活得好辛苦 日日失眠 又會無啦啦喊 無時無刻都想死

紅字同意

我尋日情人節都發癲 極度後悔 佢而家嬲緊我 我唔敢同佢講野

紅字同意

我尋日情人節都發癲 極度後悔 佢而家嬲緊我 我唔敢同佢講野

絲打我而家處境有d似你男朋友 不過我仲係好有耐性咁等佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞