召集所有精神病情緒病患者

1001 回覆
41 Like 7 Dislike
原來有巴打有妄想,仲要咁堅

巴打~~~

Hello
今日乖唔乖?
好辛苦,以前俾最熟嘅朋友一齊杯,身邊所有朋友都唔信自己。有近3個月喺中學冇笑過,返到屋企又逼自己對住屋企人笑,每日沖涼都喺到喊。然後揀咗食藥自殺但失敗。

事隔3年宜家重新建立返正常社交關係但唔敢再好似以前咁咁鐘意講野,成日都驚自己講錯野會得罪人,唔敢笑得好開心驚自己控制唔到情緒會俾人知晒啲秘密。每朝起身都好辛苦,覺得生存冇晒希望。最近失眠又嚴重咗,每日至少要3個鐘先瞓得到,但瞓咗一陣我覺得長但其實好短嘅時間就會自己嚇醒,覺得唔隨時保持警惕就會俾人害。

宜家上到大學都同唔到人交心,成日覺得人哋喺利用自己。偶然達唔到自己嘅標準就會不自覺西面,其實唔喺想發朋友脾氣,但佢哋會覺得我無啦啦喺到炆或者喊會好煩。我好想改變但喺每次一諗起要起身見人就好辛苦,好想避晒所有聚會。
好辛苦,以前俾最熟嘅朋友一齊杯,身邊所有朋友都唔信自己。有近3個月喺中學冇笑過,返到屋企又逼自己對住屋企人笑,每日沖涼都喺到喊。然後揀咗食藥自殺但失敗。

事隔3年宜家重新建立返正常社交關係但唔敢再好似以前咁咁鐘意講野,成日都驚自己講錯野會得罪人,唔敢笑得好開心驚自己控制唔到情緒會俾人知晒啲秘密。每朝起身都好辛苦,覺得生存冇晒希望。最近失眠又嚴重咗,每日至少要3個鐘先瞓得到,但瞓咗一陣我覺得長但其實好短嘅時間就會自己嚇醒,覺得唔隨時保持警惕就會俾人害。

宜家上到大學都同唔到人交心,成日覺得人哋喺利用自己。偶然達唔到自己嘅標準就會不自覺西面,其實唔喺想發朋友脾氣,但佢哋會覺得我無啦啦喺到炆或者喊會好煩。我好想改變但喺每次一諗起要起身見人就好辛苦,好想避晒所有聚會。

你都好叻,讀到大學
你有甚麼夢想?

你都好叻,讀到大學
你有甚麼夢想?

冇夢想,冇一技之長,好羨慕身邊嘅人有晒目標,但自己就仲喺成舊飯咁唔知做乜

你都好叻,讀到大學
你有甚麼夢想?

冇夢想,冇一技之長,好羨慕身邊嘅人有晒目標,但自己就仲喺成舊飯咁唔知做乜

有無興趣研究宗教?
我又有小小心悸手震喇
我又有小小心悸手震喇

返緊學?
我又有小小心悸手震喇

返緊學?

係呀
我又有小小心悸手震喇

返緊學?

係呀

咁點算?
有思覺失調
食緊藥同定期去公立醫院覆診

食緊邊隻藥?

食緊Quetiapine
有時食完好頭痛

我都有食Q仔
你幾多mg ?我300

我都係300mg
食開lexapro
有思覺失調

食緊邊隻藥?

有時食完好頭痛

我都有食Q仔
你幾多mg ?我300

我都係300mg

你地有無入過精神病院?
我就入過青山
上年逃走左出黎😏

剛剛從青山出黎

食緊邊隻藥?

有時食完好頭痛

我都有食Q仔
你幾多mg ?我300

我都係300mg

你地有無入過精神病院?
我就入過青山
上年逃走左出黎😏

剛剛從青山出黎

住左幾耐?

4個月
之後返左半年日間醫院
我又有小小心悸手震喇

返緊學?

係呀

咁點算?

我上上下堂喺全班同學面前發作....
好焦慮又不安咁
搞到要call 班主任同社工嚟....

有思覺失調

食緊邊隻藥?

有時食完好頭痛

我都有食Q仔
你幾多mg ?我300

我都係300mg

你地有無入過精神病院?
我就入過青山
上年逃走左出黎😏

我入過兩次葵涌
點逃走?
食開lexapro

醫焦慮?
我又有小小心悸手震喇

返緊學?

係呀

咁點算?

好焦慮又不安咁

而家點?
有思覺失調

食緊邊隻藥?

有時食完好頭痛

我都有食Q仔
你幾多mg ?我300

我都係300mg

食完係咪超眼訓?
留名
我又有小小心悸手震喇

返緊學?

係呀

咁點算?

好焦慮又不安咁

而家點?

宜家放學了...
好唔開心
岩先勁驚佢地報警拉我
我又有小小心悸手震喇

返緊學?

係呀

咁點算?

好焦慮又不安咁

而家點?

宜家放學了...
好唔開心

你一個人住?
岩先勁驚佢地報警拉我

凍呀
快點回家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞