《徘徊在似直又攣之間》

550 回覆
120 Like 14 Dislike
咪砌過
推~加速
Push
揀直可以屌閪又可以屌屎忽
但係揀基可以屌屎忽又可以俾人屌屎忽喎
live咗
推呀
主角一定係基梗
圓圓問到咁仲扮傻
樓主呢
樓主同啊威過緊簡單又幸福既生活?
成4日都未有文...
樓主比主角屌緊?
爛尾?
今晚出文
今晚呀記得!!!
文呢
文呀
樓豬係咪被插緊呀
呢晚我地飲到兩點幾先走,佢雖然飲醉左,但仲企得穩,唔洗我扶都可以自己行。

我送到佢去屋企樓下,臨別前,佢同我講:「其實我頭先唔係問緊你我呢個人點,而係問緊你……」

但佢欲言又止,講到一半又唔講埋落去。

「問緊咩呀?」我問。

「都係算啦,」圓圓打一個喊露,「好眼訓,唔講啦,Bye bye。」

返到屋企,我攤喺床上,回想緊啱先圓圓嗰番話,啱先點解佢講到一半又唔講?

「Dickson,你做乜咁夜先返呀?」舞子飄埋嚟問我。

「同圓圓慶祝完生日又同佢落吧飲酒,所以咪搞到咁夜囖。」

「咁你仲唔快啲沖涼訓教,你聽日唔係要返工咩?」

「係呀。舞子,如果有人問你,問你覺得佢點,佢呢個問題係咪有第二啲意思?」

「呢個問題係男人問定係女人問嘅先?」

「女人。」

「如果女人問你覺得佢點,其實係咪問緊你鐘唔鐘意佢。」

「咩話?」

「女仔人家唔想問得咁直接,所以咪換一個婉轉啲嘅問法囖。」

「係咪架?」

「梗係啦,問你嗰個係圓圓呀?」

「你又知嘅?」

「我講過好多次啦,圓圓擺明就鐘意你,係你喺度扮唔知姐。」

「咩扮唔知姐,都唔知你講乜。」

「Dickson,唔好扮嘢啦,傻嘅都睇得出圓圓鐘意你,但係你好似就一直都對人無表示,究竟你鐘唔鐘意佢姐?」

「我由細到大淨係鐘意過男人,都唔知鐘意女人係點樣嘅。」

「呢啲嘢邊有分男女架,當你見到鐘意嘅人嗰陣,你就會心跳加速而且手心冒汗,你見到圓圓嗰陣有無呢種感覺呀?」

「心跳加速?我好似試過一兩次對住佢出現心跳加速嘅感覺。」

「咁證明你對佢其實都有啲好感啦。」

「係咩?」

「圓圓好女仔嚟架,計我話,你就變做直男同佢拍拖啦,唔好錯過一段大好姻緣。」

「不過究竟係變返攣定係變成直,我依家都仲係心大心細。」

「蘇州過後無艇搭,你再係諗咁多,小心圓圓被第個男人溝走左呀...」

我望一望個鐘,「哎呀,原來依家成三點幾,唔講啦,我要快快脆脆沖個涼訓教啦。」

我行入沖涼房,見到「陳鐵男」對住塊鏡喺度擠眉弄眼,而且仲好大力咁掹自己塊面。

「喂,你喺度搞咩呀?」

佢擰轉面,「Dickson,你話我呢個樣OK嘛?」

「哇,點解你變成咁嘅?」我見到個人造人公仔面目全非,由一個其貌不揚嘅男人變成一個好似吳彥祖咁樣嘅型男。

「我發現原來呢個人造人公仔塊面可以任意改造,我可以隨意拉長塊面,整大對眼,或者拉高個鼻,總之我想將個樣變成點都得。」

「我記得邱比特好似講過,呢個模型個樣同身體的確有得調校。」

「你快睇下,」鐵男除左條褲,用手扯碌賓周,「我只要掹一掹,JerJer就長左幾cm,你話係咪好勁?」

「係呀係呀,你唔好阻頭阻勢啦,我要沖涼訓教,你快啲出去啦。」

「等陣啦,等我再整深啲個輪廓,整到好似個鬼仔咁,Anna見到我咁靚仔肯定好冧我。」

「頂,快啲啦,成三點幾啦,我聽日仲要返工,我趕住要沖涼訓教架。」

「得啦,好快啦......」

我等左十分鐘,鐵男條友仲對住塊鏡整自己個樣,我實在等得唔耐煩,於是就攀佢走。

跟住,我沖完涼出嚟見到舞子同鐵男喺度密密斟,唔知喺度傾乜鬼,我無理咁多,拿拿臨上床訓教。

兩日後,圓圓走上嚟我屋企,佢一見到我就撲埋嚟,不斷攬我錫我。

「圓圓...你點解無啦啦錫…錫我呀…」我退後幾步問。

「我地情侶嚟架嘛,錫下攬下好正常姐。」

「咩話?情侶?」
屌好撚頂癮呀
終於等到
等左你四日你比D咁短既野我地
樓主比心基,出快D
機械人去溝圓圓
整到同dickson一樣樣去同圓圓表白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞