[落雨點算] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (24)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
上Post

[說好寒冬] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (23)
https://lih.kg/1013065
其實靚仔著咩都話好睇
自問唔靚仔 唔搞咁多
應該係用料唔同?佢最平嗰啲($3499/$3999)都係用緊vbc/reda。個sales比我睇嗰套4999都係vbc但褲同褸可以分開size

我又覺得好似呢到啲大神話齋,買西裝都有唔同階段,由rtw到入門tailor,到bespoke,先至識欣賞高價嘅西裝
家陣我入門左一套G2000...
之前好多人都講如果我係要著袖口鈕,就要去 DB 做全套, 咁就真係好大投資啦
5千幾直接玩custom made 4980包改啦
有冇人知點取消

你的主題有新回覆?
各位巴打收到Meermin confirmation email未?
Last day買仲未收到
其實袖口鈕係唔係即係cufflink?
可以試下用比錢果時個email address 開個account望下有無order
請教各位師兄, 如果wedding suit 大家有咩提議?
Black tie一套、日頭一套
suspenders 香港比較難搞
睇咁耐都冇人講包頭,自己慢慢睇
http://suitcmt.blogspot.com/2016/03/cmt-suit.html?m=1
我上星期先去揾左洪師傅左整套tuxedos 5.8k, 本來3.8k, 我簡左Scabal, 普通西裝會再平d
唔好害人啦咁多新手你叫佢搵包頭
咁新人都識字架,多個選擇姐
仲有,夠竟揾包頭害人d定係唔揾包頭比d仆街鋪呃錢害人d?
作為新手,最理想係有相熟的人幫手帶住去學
但可以我唔多識依方面在行的人
呢樣真不過識字就識搵包頭整衫 唔敢認同
整tuxedos
我中過既伏:
第一條造既褲
第一對買既貴皮鞋
.............

如果唔係返工要日日著 邊有咁多時間心機去研究
邊會中完伏當交學費
普通人整搵包頭做咩
做得好 咪又係咁
做得差 你就仆街了
有無同carmina差唔多價位既皮鞋推介?
有一對carmina 想試下其他
我已經不再阻止人搵包頭,男人學野總要自己仆過街先知問題響邊
Tlb 望落都幾靚仔
識字代表去了解吓d鋪頭點運作,咁都冇話包頭一定好嘅,亦都冇話鋪頭唔會中伏,多個選擇姐
有D錢總要比人賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞