[落雨點算] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (24)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
著厚襪break in 咗先
今日第一次去A記 commit左套suit,有成品到時分享下
我星期五去
好似都係差唔多 早排帶左個frd去 都係2 3星期有得fit但衣家無左個恤衫+suit package 搞到好似水左個frd咁 本身以為有package 揀完布度完身 到比錢先知無 又唔好意思唔要 衣家連整個米蘭眼都要加錢其實比呢個價整vbc 2pc...我一定加少少上db db仲要full canvas 又有得分期比
Db d恤衫我覺得幾好 整過2件thomas mason 可能唔識分 係AC整過有幾件要左non fused collar...覺得唔係幾中意 for返工著都係中意fused
Db恤衫咩價位左右?
600 house fabric 我用thomas mason好似就12XX
好正
之前就係聽R記出名耐
依家應該加埋價?見佢開左分店
無左package=變相加價啦5千幾買套vbc half canvas 我唔洗去R記整啦
做suit而家個價同db 差幾多?
R記真係要等得到先好等
自己同朋友都要等返一段日子先有
不過淨做chino 既話相比之下R記都抵玩既
同去db 做比差唔多可以一開二
前提係你起碼大概知自己想要咩
唔係的話感覺R記有少少求其起貨比你就算既感覺
咩都唔識始終去db/brown’s穩陣d 一分錢 一分貨
差1千多d 但其實個1千就係half同full canvas既分別 姐係其實同價位

我又唔覺特別耐同埋aggar chino抵玩 仲有就係safari jacket我覺得都有性趣 但始終有太多野想整 未排到safari jacket

同埋R記趕你收貨呢樣野我都唔係太滿意新手好易比佢地水到收貨所以一定要你自己識執識講到滿意 如果唔係都起碼帶個識既frd去 識睇得緊d既話R記都可以一戰既

相反db真係會好有心 明明我自己都諗住起貨 佢地都會幫我再執 執到佢地覺得滿意為止呢樣野真係加左好多分 唔會水鳩新手
想問下有冇皮帶推介,最好喺香港買到
睇過house shop嘅CROOTS ENGLAND belt同josuite嘅loake belt都唔錯
我都好有驚喜 6百幾蚊收到對極靚condition嘅shell
仲要有埋fading

近睇好明顯
公道d講,R記有時唔係水人收貨...... 係有d staff自己都唔識
如果係咁都要收db個價...
600幾咁平??我想買對ptb
想請問邊度有braces 賣,300-500左右。唔想要夾個種
想問有冇人出去做開西褲?
可以機洗is a must
之前做過一間窄到綁鞋帶都有困難
ヽ`、、ヽ`ヽ`、、ヽ`ヽ`、、ヽ`ヽ`、ヽ``、ヽ`、ヽ`ヽ`、``、ヽ`、ヽ`ヽ`、、ヽ`ヽ`、ヽ、ヽ`ヽ`、ヽ``、ヽ`、ヽ`ヽ`((((( ( ⊃・ω・)⊃☂`(´ω`u)))ヽ`、、ヽ`ヽ`、ヽ``、ヽ`、ヽ`ヽ`、、ヽ`ヽ`、ヽ``、ヽ`、ヽ`ヽ`、、ヽ、ヽ`ヽ`、ヽ`、、ヽ`ヽ`、、ヽ`ヽ`、、ヽ`ヽ`、ヽ``、ヽ`、ヽ`ヽ`、
機洗就咪鬼做啦買馬莎 G2k個d咪算
著褲貼肉著,著兩日就好想洗
冇理由個個星期乾洗兩三條褲
吹一吹放番入衣櫃我又接受唔到
無計 我都係蒸氣熨完 掛係晾衫度吹風 唯有係整多幾條輪住著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞