[落雨點算] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (24)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
好多都有tag啊 禁入去有多圖 同埋寫住made in England
平均$400一米左右 不過都有啲成千蚊一米
做2件頭買三米連運費大約$1500 再搵包頭造full canvas, ~3k
計埋5k有找 好似好抵玩
係唔識分邊隻系列啲料岩自己
你好似高我兩層喎
你覺得抵咪買囉,唔使問人架
你其實想大家比乜回應你?
叻仔,搵到間平野?
想問下有冇過來人買過
想問下係咪抵過去布行買
想問下有冇伏會唔會假
想問下有冇其他更抵既地方
有系列介紹更佳 唔怕買得太錯

唔洗下下拉去優越感度既
想問下有冇過來人買過:我無買過
想問下係咪抵過去布行買:如果係正貨,應該平過
想問下有冇伏會唔會假:絕對有可能
想問下有冇其他更抵既地方:有可能有,慢慢找
有系列介紹更佳 唔怕買得太錯:無得拿上手,買錯不出奇
咁答好唔好D?
莫講話有啲系列會同一本簿有唔同 quality,就算係同一系列塊塊布都一樣水平,可能都因為 yarns, finishing 變咗之類嘅原因,唔同年代嘅布有唔同嘅 quality。

你上得網店買,無得親手揀就預咗多啲風險㗎啦。可能買咗啲假、唔啱心水、有色差、唔啱自己用嘅嘢,可能買咗塊有defect嘅布而事前賣家無同你講明,甚至無問清楚布寬而買唔夠料。你搵到覺得平嘅布,信個賣家,肯承擔個風險咪去買囉。
執NOS
成日執到好嘢,幾銀?
carousell 嗰對
超特價,同Brooks Brother咁上下
最重要係Color 8 + Brass唔會再出
crepe sole正呀喂
硬係覺得crepe sole冇皮鞋嘅感覺
不過color 8 + brass 真係幾正
頭先跑落山有波鞋的感覺,超彈
480蚊條 armoury又信得過 真係玩得過
今日去左prologue 1st fitting 塊vintage LGB著上身真係幾靚 希望快d有得拎

之後係DB訂左套fresco lite db第一次整db有咩注意
咁多位巴打請問兆萬有冇邊間推薦 budget around 1000~1500 我知肯定唔會係靚料 我都只係粗着 冇乜特別要求 感激萬分
g2000 算啦
成衣除咗g2000有冇其他諗得過?都係1000~1500
喵吧去試褲?
試褸,咁岩又有條Ambrosi岩,但厚野我應該著唔到,今日天氣著5oz牛都開始熱
如果$5000有冇巴打有推介?
我之前睇蘋果介紹呢間喺半山 天裁行 佢話大約4800一套 呢間OK?

https://youtu.be/0to0xnFJe8Q
廣東工,普普通通
如果5000樓下巴打有冇推介?
唔好意思呀巴打請問廣東工即係咩 我新手完全唔識 感謝
咩叫執NOS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞