[落雨點算] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (24)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
都係可能衣家洗得大左 去過AC整之後 衣家去邊整恤衫唔覺貴
其實都要1.2-1.4k當我無講過啦

不過TM布其實係咪有得剪 之後拎去比d師傅整都得利申唔識路 不過應該平好多?
TM散剪都唔平啦。要平可以試canclini,都唔差,不過有部分伏
謝巴打
你點襯?
Roll得太大舊
點伏法
想問下各位巴打 之前買左件suitsupply 36inch但係覺得個armpit好緊 雖然chest就fit 但38inch 就到個armpit 就到個chest過大飄飄下 咁樣應該36 定38? 定係身形問題要bespoke先搞的掂?
想問下各位巴打 之前買左件suitsupply 36inch但係覺得個armpit好緊 雖然chest就fit 38inch 個armpit 就ok 但個chest就過大飄飄下 咁樣應該36 定38? 定係身形問題要bespoke先搞的掂?
拎去改
易爛(少部分)
分享下,舊年整咗套suit supply
其實各方面都幾好
係有一樣嘢唔適合亞洲人
就係係blazer 太長
我有改短
但始終唔可以改太多
因為會顯得pocket位太低會怪
所以依家改盡都仍然長過褲廊

其實有冇邊間MTM係有差唔多質素 vs 價錢
又唔會有呢個問題?
太長係過埋虎口位?suit supply MTM 我不如去幫襯DB
係,長過
謝謝推介
SS MTM都要6k起跳啦?比得呢個價 一定係ricky兄整得好好期待db套db
ss 有囡囡 serve
sales...跑到數得啦 洗乜理你整得好唔好
返工唔洗成套suit咁著,諗住淨做褲著下
如果去DB,BT做既,除左帶夠錢仲有咩要注意
有冇咩入門布可以推介下?都係VBC?
Fresco
做褲著Fresco唔係個個頂到
Fresco lite囉
落兩天就來 有無咩鞋套推介
琴日等ed sheeran開場淋左兩個鐘雨
對oxford起哂皺仲腫左一兩條邊出黎
巴打可以點救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞