[落雨點算] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (24)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
羊毛天然防菌,防菌就無咁易臭
蒸氣都未必需要,吹風就已經夠

落機洗就得棉同麻做到,睇你有無問題
手洗囉,不過2/3日洗一次真係難搞d

不過我自己真係半年先乾洗一次
Haha,原來我個朵都有啲用㗎喎!
我剛去Peter Lee到吹水,佢話多謝我介紹兩個客比佢,但我都唔知自己有介紹過🤪
覺得Gaudery 點
我應該係其中一個
去做禮服嗰陣躂咗你個名
真係有
預祝你新婚快樂!
我對黑shell又無變綠喎
可能唔係陽光底下影
訪問片
Meet the Japanese shoemaker who doesn't want his shoes to stand out | CNA Luxury

Tokyo bespoke shoemaker Shoji Kawaguchi believes that the focus of a man's attire should be on his clothing, not his shoes. However, his shoes must be of a certain quality in order to pass muster. https://cna.asia/2JJoLki
https://www.youtube.com/watch?v=rYzsdDjkNCY
我試咗basted fitting
佢哋係咪淨係會fit多一次?
如果到時先覺得armhole低咗仲有冇得改高返
陽光下真係差好遠
Colour 8勁明顯
正常就fit多次就交衫,當然你最後有需要改他都會改.
到2nd fit時,低咗應該改唔番高了.
無budget係咪買套現成再拎去改好過拎2k去做度身個啲
個個都點色ptb
有冇人試過luxire.com
買褲係咪寄條sample比佢照住做好d
總好過唔啱身
你以為度左就等於岩
有咩要注意
不知道從何說起,準備好足夠銀彈先啦
皮鞋有冇咩介紹,新手,筆直1000左右
加少少上meermin
Chambray 原來幾涼
咩價位,有咩舖頭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞