[落雨點算] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (24)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
唔係大屎忽/大脾粗先係咩?
著多兩日可以收埋等年底
我大脾粗,所以做雙摺。
新手睇中左對loake,有無巴打呢個網可唔可信?
我見連運費都會差唔多成三千蚊,係咪好唔抵?
https://www.britboot.co.uk/Mobile/loake-classic-black-leather-gibson-shoe-8615-eyelet-c2x22670017
三千蚊買loake,不如係香港買現貨啦
咁我應該係大肥佬

又要拎牛巴出黎 夢想同現實我指既後脾大概係咁要點表達到比裁縫聽
或者唔洗收到咁貼 係呢兩張相之間拎個中間點
其實我後面有四寸布最少
香港現貨好似無呢對
但係好似最上面個巴打fit個條褲要收係收邊個位既布

同埋牛巴你呢條vbc 4ply同vbc衣家個隻咩spring 4-ply係同一隻?
佢大脾粗就無架喇,都話身型決定好多野 布就梗唔同啦,vbc墜同滑好多,spring ram就吉肉同挺啲
Oh shit我睇錯,新果隻我唔知wo未試過,我果隻同drapers ascot入面隻4ply似
你見牛巴咁瘦都有雙摺就知問多關事,當然雙摺更適合大髀/蘿柚肥的人啦
見你成日講 但想搵黎睇個陣d人成日都r曬頭 最多就係推左spring 4-ply問係咪呢隻
Osaku係直接買左cut length 做stock fabric,我唔係響bunch揀的
姐係應該要係d vintage/deadstock先搵得返呢d

繼續改短小小 各位大神仲有冇其他建議
其實現產有,只係我唔知exactly 果塊響邊本
有少少boxing冠軍腰帶feel
個人意見
睇背景應該係browns條腰係巴打自己要求?
Yes browns 殺人放火金腰帶
我bt條褲無造到咁巴打開心就好
我覺得佢哋應該用緊zing chen同一間workshop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞