『薪火post』BNO 續期資訊(32) 你準備好認祖歸英未?

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
之前唔係企硬咩
佢企硬啫係幫英國投no deal
噉愛爾蘭、荷蘭、法國嗰啲就要立即食屎
Btw 而家佢好似轉左system
唔洗自己選first passport
咁轉左?
我整果陣佢無叫我選,係問完幾題問題就redirect 我去HMPO道, 有巴打得閒可以try try
thanks
轉咗dispatched
之前寄嗰陣冇副署,今日email 黎要我補返先approve
驚BNO有着數,佢地無。寧願攬死。

中國人嘛。
子華神: 魚蛋!
睇到好多巴絲屋企人都唔太支持續bno
反觀,我父母就鼓勵叫我去續,仲幫手搵番本舊bno出黎叫我去續
佢地雖然好愛中國,但佢地都知道有本bno都係多一個選擇(亦都係咁佢地先係我啱啱出世就整bno)
利申 96出生,已受到新bno
我都係全家得我一個仲用緊BNO
出面時事台好熱鬧
好多00後唔抵得人...
BNO有中英聯合聲明保護冇得無效囉
反而特衰可以某一日突然無效
好彩班95毛唔係揸旗。

反正唔會阻止到想續嘅人。如果因為班95毛唱淡而唔去續,咁就請便啦,多一個唔多,少一個唔少。
由我第一日上高登開始依啲人就冇變過
講啲嘢都差唔多
我就頭幾次都真心膠有回,之後就睇到厭咗啦
又唔見佢入嚟
因為呢個post spin 唔到
出面嗰個就有機會攪衰
好,叫佢地搵啦。廢咗BNO = 轉晒變BC. 佢地以為個個國家都似匪国,講咗當做咗咩
投共個班當佢地支持恐怖組織
取消佢地bno國籍好過
我老母當年渣CI 冇轉到,所以我老豆陪佢用廁板, 我地仔女用bno
講到尾 錢
搵唔到副簽人,決定由細到大每年影既相比一次佢,連埋老母紅色藍色British passport一次過搞

十鳩幾年無續又唔識BNO Holder,想續麻煩到死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞