『薪火post』BNO 續期資訊(32) 你準備好認祖歸英未?

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
我覺得有時都幾鬆手 例如副簽人唔係拎英國護照要彩print 我比左黑白都冇叫我補返就dispatched 睇運啦
遲續好過唔續
真心祝你good luck!
有一個好矛盾既情況,我改左名但好快要去旅行

其實護照唔改名有冇問題?
因為我見其實唔會同時對id passport
護照同機票張名一樣咪得 visa個啲都要跟護照
只不過假設你要緊急護照先要
但緊左定鬆手就真係睇你好唔好彩
塊板真係核突到好似有人痾坐督屎冇沖廁咁
14年無續唔算多啦,今次脫歐前我都出曬錢幫全家總動員續返曬,幾千蚊姐
個幾隻中文字特別un 眼
又有半年報告
應該係新系統
你本舊 BNO 係幾時發出?
會對....
轉左新系統
下個post名 祖國全新續期系統上線啦!
2001年發
如果我個case真係中左傳說中既新系統既話,
咁我成功續倒本新bno之後就share返我續bno果陣既detail出黎比巴打們update下啦
May姐:搞掂brexit我就辭職
咁咪有排唔洗辭職?
NO 屌 BREXIT
你唔係第一個,上幾頁都有巴打係咁。而且之前係外國續都己經係用黎個系統。
Brexiteers轉咗軚
但上次爭百幾票
而家即係點?
may姐個deal俾人ban咗兩次
而個deal係確立咗脫歐初期嘅關係
第一次因為佢冇確保backstop唔係永久
啲MP驚佢會變咗歐盟嘅籌碼逼英國傾永久關係時嘅決定,輸咗200幾票
第二次may姐「話」歐盟確定咗backstop唔會係永久,但係啲MP仲係覺得唔夠好,有啲係一心想取消Brexit,一啲係覺得就算「話」唔係永久都好,政府到第二輪談判時都會俾歐盟食住等,輸咗100幾票
依家brexiteers話如果may姐肯走嘅話,佢地就會投may deal,而下一輪談判就唔係may姐去傾

另外今日國會又投咗alternative options冇一個過到,啫係依家may deal都過唔到就咩都做唔到

Brexit: No majority for any options after MPs' votes https://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-47728333

How MPs voted
■ Confirmatory referendum - For: 268 Against: 295
■ Customs union - For: 264 Against: 272
■ Labour's Brexit plan - For: 237 Against: 307
■ Common Market 2.0 - For: 188 Against: 283
■ Revoking Article to avoid no deal - For: 184 Against: 293
■ No-deal exit on 12 April - For: 160 Against: 400
■ Malthouse Plan B - For: 139 Against: 422
■ EFTA and EEA membership - For: 65 Against: 377
硬迫蝕機會越來越大
咁咪會通街炸彈
北愛統一 蘇格蘭獨立
聯合王國只有英威?
其實no deal係短痛
既然都決定要Brexit
咪脫咗再搵人去傾囉
如果影響真係咁大嘅話
之後點都會傾㗎啦
依家係依個位到嘈
無非都係暗啞底想唔脫
先無限投票無限延期
真係噉受唔到Brexit嘅英國咪搬晒去歐盟囉
係會食屎㗎啦,但兩年前都知會食屎㗎啦
依家仲未接受到要食屎嘅現實?
特別啲遊行同聯署叫人revoke同second referendum,近得歐洲人多,玩埋晒啲make noise嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞