『薪火post』BNO 續期資訊(32) 你準備好認祖歸英未?

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
一向都有
請問如果我比晒錢去埋最後個step (講有d咩doc要寄)
先發現冇dl聲明書個pdf落黎...
咁我應該點算?
我重新login過,佢都係show我要寄咩doc. 冇比返個pdf我...
救命啊各位巴絲
你入返去account一定比你download多次架 我記得我嗰陣都係咁 你試下搵多次?
我login左之後,入面只得:

What you need to do
Documents (What you need to send)
Application reference
Application history

我㩒入 What you need to send, 就係
你本嘢幾時簽發嘅?

你用緊新系統,我哋份doc等緊你哋試完報告之後先有得update
我本bno係2001年簽發,2005年過期
我驚到爆炸,朋友同我講話比完錢理論上佢會有個pdf檔叫我dl落黎,我完全冇呢樣野
我上google睇過其他人login入去係睇倒status, 但我得application history......
14年無續
如果齊文件,兩個星期內收到護照有冇可能
2001年果陣仲係bb, 而家自己大個左幫自己續返姐,sorry囉巴打
https://youtu.be/FDhSEwI55BM
我睇呢條片,佢話比完錢收倒email係會有link比你dl聲明書,但我收倒既email係冇提過任何同聲明書有關既資料
同我登入返tracking之後睇倒既野完全一樣
最快case 應該ok
寄去 寄返黎都要一星期左右
要睇HMPO個邊
睇DOC喇
12/3 寄
14/3 當地上午收件
15/3 轉state
26/3 轉Dispatched
28/3 第一份dhl
29/3 第二份dhl
#1既google doc我已經睇左喇巴打
我完全搵唔倒邊度有講我而家個case既解決方法
有可能但唔擔保
https://www.gov.uk/passport-advice-line
用 online enquiry form 問
感謝巴打,已sent,而家等回覆
我本嘢過期左十幾年 由寄出到收到兩個星期 不過真係好難講 兩個禮拜已經差唔多係最快既case 最好預鬆啲
英國公務園唔踢唔得
要睇英國公務園要唔要求多啲嘢
EG. 你雙親出世紙
你係新系統啊,淨跟住個list寄就得。
可以交既我都交咗 無既我加返封信解釋
有啲都係要你比佢
姐係我係完全唔洗理聲明書?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞