『薪火post』BNO 續期資訊(32) 你準備好認祖歸英未?

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
credit card扣左幾錢?
https://www.passport.service.gov.uk/track
你搵下required document?
扣左
都入到login但我唔係用acc
係用pex個no login

佢依到又真係無話要
但我係頂樓睇個教學講到明話要
Don’t have a username?
If you didn’t create an account, then your application details will have been lost and you’ll have to start again.

If you can’t find your username but you’ve paid for your application and need to download the declaration form or track your application, please contact us.

入到就應該有form down
跟依過。你無揀錯國家嘅話,睇黎連香港都跟返外國簡化申請。Declaration form成歷史?
係邊到搵到依句野
我直情係佢第二段講既情況

因為我入完直接俾錢無出過去都無create 過acc
照咁睇你個情況同係外國申請嘅簡化程序一樣係唔會有form。你係upload電子相?

我係經依到申請

入到去個版面去到最尾都無叫我print form同create acc

我signin係咁樣

會唔會依到gg左
我想問個問題,你本護照嘅到期日係幾時?
睇黎份doc又要再寫過,啱啱入咗去玩,只要唔係被判斷係首次申請都會行新系統
佢上個post話係小朋友樣
應該都係first
關注動態
應該咁講,所有case直接用舊system link入嘅都可以玩,但係由頭開始用https://www.gov.uk/overseas-passports呢度入嘅話,唔係首次申請嘅都會分咗去新系統,可以自己影相或者去影相舖影完再直接upload

,首次嘅會去返舊版面
lost passport case 一樣會去返舊system

首次申請護照嘅年份都改咗

UKPA , UKPS, IPS or HMPO : 1997年12月31日或之前簽發
其他:2003年12月31日或之前簽發
你個case係正常護照續領case,我諗你先按住你之前screencap嘅畫面嘅指示,交咗嗰啲文件先,之後先再算。

雖然我唔知佢唔使係畀form,又無系統畀嘅記認,點樣收到之後好快就認得出你嘅申請,不過做咗先
同埋,賽後報告 等我可以更新個doc 同巴打可以更新佢個網站
但係佢06到期,姐係2001/1996出,唔係應該當first處理?
你又啱自膠

巴打本嘢邊個部門簽發?
我果本都係01簽,06到期
都係去左first
你啱,所以要睇佢本嘢個簽發地點係邊,定係唔知巴打有無揀錯選項
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞