[美國綜藝] Survivor 討論區 (2)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
但stephen守到同JT一齊入決賽諾言
唔明點解當時冇人覺得JT好大威脅

其實我好鐘意JT
又靚仔又classic英雄咁贏左好多challenge
佢嗰季個個都中邪咁話要帶JT入決賽
但之後再參賽就成個白痴咁
之後兩次都唔知佢玩緊乜
all winners season冇佢都好
費事又出醜
雖然今季yul 唔錯,
但當年yul 都係受惠於power idol先無人敢投佢
佢個季好似係第一次引入idol仲要可以投完先用
fishbach 似唔夠膽多d
佢之後都話好後悔
有d人係好老實
但都要睇jury點諗
Tony lie cheat steal唔係人人buy
佢寫信比russell仲要送埋idol比對方
Parv同Russell一路讀信一路大力恥笑真係有關家姐級數
Power idol當然係其中一個贏既原因,但我覺得就算本身冇power idol佢都好大advantage,本身佢都用左自己既idol r左對家一個人過去自己個邊令自己成為majority

不過之前d seasons d人都玩得好忠直,好多都好loyal to自己既alliance,所以今季冇左power idol就可以睇到佢係咪真係咁strategic,暫時第一集睇我覺得唔錯
新季d節奏好快
一開頭d人已經make alliance, 拆散power couple, target大目標
冇左嗰種享受大自然生活嘅元素
有時睇到有d攰

早幾季出現voting block呢個term
d alliance不斷打散再重組
有時有人被blindside
但前面剪出黎d片係一d先兆都冇
睇到一頭霧水
Tony投Trish走嗰下我真係好深印象
搞到Trish喺FTC問佢值唔值得為100萬係咁用屋企人發誓
不過overall其實我都幾鍾意Tony呢個winner起碼佢都係有策略咁玩 仲有睇佢搵idol同埋啲獨白真係好好笑
Tony d獨白係好搞笑
不過佢之後再參賽又變到好自大好高調
我覺得佢同Sandra, Sarah呢個組合唔會走得遠
佢贏個季我都好唔鍾意佢,但今季又幾鍾意佢係度,呢類show有佢先好睇
S34一return就衝去搵idol 笑到痴線
同意佢同Sandra Sarah嘅組合唔會行得遠
始終我覺得Sandra應該係因為自己贏過2次 就有啲過份自信 咁樣好易玩過火
利申S20我係支持Parvati贏的
翻睇season 1
我印象好深刻Richard係同性戀
而當大家討論緊嘅時候
有人話gay係一種lifestlye
Richard即刻話同性戀唔係一種你自己選擇嘅野
其實sandra第一次參賽就已經係咁樣
不過我好鬼鐘意佢咁樣
S20個時啲人講如果jeri入咗final會贏,
條友搞到Malcolm early boot
有parv jerri都會贏?
Sierra kiss malcolm <- so mean
我都有d 印象係,not sure
係啊,賽後訪問有講
另一個原因點解Yul可以flip Penner
因為Raro 係向Penner 老婆talk shit

Yul係冇打算再玩
但係佢玩係因為Penner
Penner老婆有漸凍人症

仲有佢老婆係經佢當時Puka另一個castaway Brad介紹
所以先玩番
第一集已經好好睇 同前幾個season 完全唔同level
除咗某幾個水冠之外其他人口材都極好 每個player都心懷鬼胎先會令到個遊戲精彩
Btw Team parvati
Yul同Penner咁fd?
佢嗰季好多人都好憎Penner
Yul自己Facebook有講和Penner friend的經過,
我諗佢地係識英雄重英雄。
睇番Penner老婆的相其實感到Penner每日都過得好辛苦,所以希望Yul可以捱過39天~~🙏🙏🙏
Penner基本上係將決定性一票比咗Yul
我覺得Yul,Penner,Becky,Ozzy同Sundra仲有聯絡
Candice支持Yul
佢比較意外
始終佢同Parvati 好fd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞