[美國綜藝] Survivor 討論區 (2)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
又可能係想攬佢 知Sandra係target 救到佢 自己又EoE咪可以team up
btw有冇人睇咗Chelsea同Kelley, Jay, Dean嘅after show訪談 Jay同Adam係真愛

有冇chelsea link
邊個kelley?
kelley wentworth
仲要咁啱經手嗰三個人第一次玩時都係拎住idol出局既 好鬼正
b站應該比人report到下架 你唔介意既可以去字幕組微博睇
咁rob既social game好russell好多既
佢通常都係同人稱兄道弟後再betray人先搞到啲人嬲左佢
russell係outside game都無乜同到邊個contestant friend
jay is ugly af
adam好正
nick肥左成個碼
b站search av88790837
Jay成個feel好正喎
Adam幾Q 但Survivor史上最可愛一定係Charlie
Nick本身都唔瘦 然後再增肥上島
因為佢玩鳩michaela所以我唔鍾意佢

撐船果個IC adam上水果一幕現現地形
終於睇左最新個集yul真係好正 # team yul and Parvati

Btw其實當全部winners係埋一齊就見到高低,有d明顯strategically唔係個皮

個人認為amber個季贏到其實好多靠rob, 而ben就算吧啦,一比rob chok就乜都講晒

Yul真心正,淨係好多年前玩過一次,但都咁快適應到個game play,同埋感覺上佢黎之前應該都做晒功課,反而覺得amber本身應該唔想黎,同埋佢都預左自己唔會贏到
不過sandra雖然講野幾搞笑,但佢真係太hill張,真心覺得佢第2次贏個季係應該Parvati贏,Parvati玩得好過佢好多

Btw睇one world個陣幾鐘意Kim,個季係佢dominate咁濟,今季開頭佢似係underdog,希望之後會有多d game play同精采鏡頭出現
唔係咁濟,係真係dominate
HvV debate 之前應該都出現過,我個人係覺得Parvati deserve dd 既,係輸在少少bitter jury. 不過jury management 都係其中一項skill, 同埋sandra 都玩得好+deserve to win, 兩者分別不大,我又唔會好唔同意個結果. Final 4 有機會投走sandra, 可惜說服唔到russell.
反而micronesia 我係覺得amanda 係玩得比parvati 好dd 不過都係啦,分別不大,同埋amanda ftc 表現係差
同埋micronesia 係final 3的話應該會係cirie 贏?
所以parv 都有好彩有唔好彩既
最Q係eddie
睇相以為nick靚仔咗 今集睇到佢個腩真係屌咗聲
Sandra變得好撚嘈想佢快啲收皮
真心覺得parv值得做2 time winners多過sandra

Kim同Natalie佢地自己果季dominate晒 今次果種反差好正
佢第一次贏係衰在Lillian on9 係人都知梗係帶fairplay去final
我估因為all winner season先想show佢地諗得更多層面
有d player係太正氣
Coby同Stephen都係咁
點知贏唔到
Tom叔正氣極最尾個challenge都係出口術等個小朋友自己放棄
但冠軍頭銜就永遠嘅
好似都冇乜人追究佢係點贏
應該製作組有心剪返參賽者pre-game前的connection去突顯佢地bonding有幾複雜,Jeff有喺訪問講過Survivor Family強大在滲透左喺參賽者的日常之中。。。

另外我想講今輯的鏡頭運用有啲似拍電影,一時又長鏡頭,一時個鏡頭連埋參賽者跌埋落水,有啲唔連貫,有個位突核到影住個shelter唔知咩事,第一集拍攝組想試新野?但效果無想像中咁好。。。

P.S.其實可唔可以每集播返個Intro?
I miss Intro so much....
見到上面有人話帶錯人 我又諗起S28 Woo就係帶錯Tony而冇帶到嗰時最黑人憎嘅Kass入final2搞到比Tony贏咗
fishbach? 唔算正氣啦
woo 真係弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞