[美國綜藝] Survivor 討論區 (2)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
但依季太多有特色既選手 搶哂鏡頭
DvG 係相當成功既一季
起馬top10
係 其實公認係咪都係20最好?
最好既話就好難有公認
但基本上HvV都一定係top5, 多數都top3
Cook Island
Cambodia
Cagayan
HHH (唔計winner&final twist)
呢幾季都正
過得好快 就快又40季
Jeff 做左近廿年了
如果講公認黎講(reddit)
最top 既係
pearl island
china
FvF
HvV
BvBvB

Tocantins, Phillipines 有機會同上邊mix up 但general perception 黎講可能差小小

DvG 就都十分受歡迎,同上邊差唔多,但可能係recent bias,過多陣先準

cambodia 係出奇地d 鬼佬唔係特別中意
真童年回憶 個陣每星期都追明珠台
China 係勝在d character 夠吸引
courtney, todd, james, amanda, pg
淨係呢幾個都算legend 既cast 都已經好難得
同埋鬼佬睇會覺得d reward 去既地方好特別
對比呢幾季淨係去fiji 係完全唔同
china 係strategy, character, reward 都係幾balance 既一季
係個場地19地
依家追緊最新個季
big wendy
amanda生完仔殘左好多
大家覺得survivor samoa 好唔好? (russell第一次玩嗰季)
我覺得merge之後好好睇,慢慢vote out哂原本多人嗰個tribe
都老la
我冇睇過
今d 人屌到仆街
joe同左sierra 一齊
我的joe
好耐啦
佢地應該一齊左好耐先公怖
係 boston rob都40幾
一定係fans v favourites
成班女暗中聯盟blindside班男 正到
最緊要係parvati贏埋

屌 佢比sandra更值得做two times winner
第一次Lillian on9 帶sandra唔帶fairplay去f2
第二次成班heroes bitter jury 因為sandra報串而比佢贏
Kara如果去到final
佢比其他兩個更有機會爭贏
係 起碼d人對佢好感一定好唔少
我都中意parvati 多d
但只可以話佢冇考慮到jury management 太多
近呢幾季survivor好似劇本痕跡都太明顯咁

D voted out players係個island到講個d野假到

同埋係咁強調個個係edge of extinction,但根本同exile island冇分別 我覺得如果係要搞gimmick既應該要isloate晒d voted out players,等佢地每個都自己一個生活,剩低既先再compete
我都覺得edge of extinctio 講d 野係scripted
parvati 6個鐘 我覺得唔係要出到食物停仲有排鬥
https://www.youtube.com/watch?v=nJWdUTbKBdk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞