【自殺之後,我遇見死神小姐】

1001 回覆
321 Like 6 Dislike
更文了
遲來的恭祝
有伴侶嘅情人節快樂
無伴侶嘅都唔使灰心 人生唔一定伴侶大哂 有好多嘢都重要
比如家人 朋友 夢想
總之希望大家今日都開開心心

利申有伴

有你老母 我屌你老母 你老母比狗屌

更文了
遲來的恭祝
有伴侶嘅情人節快樂
比如家人 朋友 夢想

利申有伴

傷害我心靈 罰加更
自殺既人係可以輪迴,不過輪迴之前既過程好痛苦

此話何解想知道多啲

曾經自殺...上一世
而且記得

竟然
有無咩經歷可以分享下

有機會可以私下講,唔打算公開講,畢竟都唔係個個信

認真我信 即管講

寧可信其有

自己有時都會研究生死方面
特別係宗教層面 一啲超自然經歷 比如
上世記憶 死後世界 自己都覺得係存在
有啲嘢真係存在 只係不為人知
不過巴打唔諗住公開講都無所謂啦
更文了
遲來的恭祝
有伴侶嘅情人節快樂
比如家人 朋友 夢想

利申有伴

傷害我心靈 罰加更

而家更
「吓?」

「你照顧我就得啦!哥哥!」

「但……始終唔係咁好呢!始終妳屋企人會擔心妳,我帶妳去差館,差人叔叔會幫妳搵返爸媽。」我搵緊理由去推搪。

「我唔䎺我唔䎺!」小妹妹原地蹦跳發小朋友脾氣。

「乖啦!妹妹,我而家有要事在身,照顧唔到妳。」帶住個細佬妹無可能去繼續我嘅任務。

小妹妹扁起嘴巴,眼淚奪眶而出。

「哥哥係衰人,我以後唔理你喇!」小妹妹說完轉身就走。

心裡面嘅罪惡感愈來愈嚴重,路人對我賦予鄙視嘅目光,彷彿我係喺度欺負緊佢。

而且呢句話唔知點解有種刺痛我心扉嘅感覺。

經過一番思考,最後敗喺小妹妹手上。

「等等!好喇好喇!我暫時睇住妳先啦。」我高聲呼叫。

小妹妹企喺馬路中心,轉過身雙眼水靈地望住我道:「真㗎?」

「係呀,真係無妳乎……」

總感覺有種如果唔睇實佢嘅話,一定會有啲事發生。

小妹妹聽到後,露出欣喜嘅笑容。

嗶嗶—!

就喺呢個時候,一架貨車正以高速往小妹妹駛過去。

「喂!返嚟呀!」

我高聲吼道,小妹妹呆滯地望住我,仍未察覺到貨車嘅接近。

下一秒——

蓬—!貨車直接輾過咗小妹妹。
小妹妹自殺咗
小妹妹自殺咗

應該冇事既

此話何解想知道多啲

曾經自殺...上一世
而且記得

竟然
有無咩經歷可以分享下

認真我信 即管講

寧可信其有

唔想講係因為都有朋友上連登,費時比人起到個account

曾經自殺...上一世
而且記得

竟然
有無咩經歷可以分享下

認真我信 即管講

寧可信其有

唔想講係因為都有朋友上連登,費時比人起到個account

原來如此
小妹妹嘅生死
可以由前文後理推斷出嚟
加更呀
雖然佢一早就已經死左但係都唔想佢有事
加更呀
我呆木若雞企喺原地,望住事情發生經過。眼前馬路上只留下一陣塵埃同廢氣,連小妹妹嘅身影亦唔見埋,一定係被車捲入車底!

點解我唔好好睇住佢!我明明係嚟幫人完成心願,唔應該會發生啲咁嘅事!

我捏實拳頭,馬止追住架貨車跑,貨車行得好快,好在前面有個紅綠燈!貨車停咗喺前面個紅綠燈位,我趁未轉綠燈時,即刻追到上去!

我用力猛拍貨車車門,貨車司機見狀,將車窗降落嚟,露出不耐煩嘅樣子問:「做乜事呀?」

「你撞到人呀!」

「吓?我撞到人?」司機愕然地說。

「啱啱有個妹妹企喺馬路到,被你直接輾過,重要將佢捲咗落車底!」

「無可能㗎,啱啱明明馬路上無人,同埋我都感覺唔到有撞到嘢。」司機皺住眉頭說。

「有呀!被你捲咗落車底,你睇!」我望一望貨車車底,但無發現任何嘢。我以為自己睇得唔清楚,於是將個身貼落地下,睜大眼睛望清楚,但莫過話小妹妹嘅身影,連一滴血跡都見唔到。

「師兄,你係咪出現幻覺呀?莫名其妙,唔好阻住我搵食。」司機留下呢句話,然後就開車走。

點解會咁……?明明我見住小妹妹被貨車正面撞到,但眼前一滴血跡都無,而且……如果係捲入車底嘅話,應該會有一條長長嘅血跡。

我回頭一望,馬路乾淨到不得了,一滴血都無。

但我好清楚見到貨車撞過來一刻,小妹妹消失嘅一刻……究竟發生咩事?

正當疑惑與不解喺我腦海中交錯時,有隻手拍落我膊頭。

「哥哥?你係咪搵緊我呀?」

呢把聲音!我馬上轉過頭,眼前企喺度嘅係完好無缺嘅小妹妹。

「妳……?唔係被車撞到嘅咩?明明我見住妳消失咗……」

當我未問完問題,我已經知道發生咩事……

眼前嘅小妹妹,佢並唔係企喺我面前,

佢係飄喺度。
岩岩發現琴日吸血鬼故嘅view數突然飆升 升到仲高過連載個陣
係做乜事 大家情人節睇我個故
岩岩發現琴日吸血鬼故嘅view數突然飆升 升到仲高過連載個陣
係做乜事 大家情人節睇我個故

唔好咩
Btw 呢個故係有男女主角的
pish
pish

留名
留名

想問可唔可以比吸血鬼個故條link我 想睇
想問可唔可以比吸血鬼個故條link我 想睇

https://www.shikoto.com/article/88283/%5B%E6%A0%A1%E5%9C%92-%E7%B4%94%E6%84%9B-%E5%90%B8%E8%A1%80%E9%AC%BC%5D-%E4%B8%AD%E5%85%AD%E5%97%B0%E5%B9%B4%EF%BC%8C%E6%9C%89%E5%80%8B%E5%90%B8%E8%A1%80%E9%AC%BC%E5%B0%91%E5%A5%B3%E9%81%8E%E5%92%97%E5%9A%9F%E6%8F%92%E7%8F%AD.html

多謝支持
另外琴日睇完篇吸血鬼故 想修下文
如果係吸血鬼故睇有5個錯字/語法問題
就加一次更
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞