【自殺之後,我遇見死神小姐】

1001 回覆
321 Like 6 Dislike

有錯字會唔會加更 btw評已正 好好睇

但要等到今晚先更到文

唔緊要 最緊要唔好爛尾 好好睇

信心保證
利申一次爛尾經驗

你個利申

但要等到今晚先更到文

信心保證
利申一次爛尾經驗

你個利申

個爛尾我半年後有埋返故
雖然都係爛
比個正評先,你個吸血鬼故好撚正
個feel有啲似幫人寫遺書個故 好正
比個正評先,你個吸血鬼故好撚正

舊讀者支持 多謝
個feel有啲似幫人寫遺書個故 好正

都有圍繞自殺

但要等到今晚先更到文

信心保證
利申一次爛尾經驗

爛尾一次都嫌多
情人節 情人節 好走快兩步 得到佢閃鳩你 你冇運行
情人節 情人節 好走快兩步 得到佢閃鳩你 你冇運行

巴打
pish
自殺既人係可以輪迴,不過輪迴之前既過程好痛苦
我望向小妹妹身上,佢而家著住校服,只要我搵到間學校,送佢過去咪得囉!

我仔細啲望個校徽,隱弱睇到間學校個名。不過問題嚟啦,我點知間學校喺邊度?小妹妹咩都唔記得,睇怕佢都答唔出間學校喺邊㗎啦!

咁啱有兩個店員喺我面前經過,一個師奶,一個後生仔。後生仔拎住一大堆碗碟,似乎好忙,但我都係走去問後生仔。

「唔該。」

「係!」後生仔反應好快地回答。

我指住小妹妹嘅校徽,「我想問你知唔知呢間學校喺邊?」

後生仔皺起眉頭,「咩話?邊間學校?」

可能後生仔睇唔清個校徽,於是我直接讀個學校名出嚟。

「哦!喺附近咋嘛!你出到去直行轉左再轉右,行前再行後,兜個靚彎無回頭,就到㗎喇!」

「唔該哂!」後生仔走之後,我同小妹妹講:「嗱,我一陣就帶妳返學校喇。」

「學校?」小妹妹歪頭問。

「係呀!」我無好氣同佢講。

我簡直覺得自己撞咗邪,竟然遇上啲咁嘅事。

食完飯後,我就小妹妹送返去佢間學校。

去到學校,我見大閘大開,又無校工看守住,就直接入咗學校。我帶小妹妹入校務處,同校務處職員講:「我嚟係送返個學生返嚟,唔知佢係咪貴校學生呢?」

「吓?你話咩呀?」

「我想問呢位妹妹係咪貴校學生。」我指一指小妹妹。

校務處職員疑惑望一望小妹妹,又望一望我,然後道:「呢度邊有我哋嘅學生呀?」

「佢唔係你哋嘅學生咩?」我疑惑地問。

「你都白撞嘅!唔好喺度搞事!快走!」

「吓?真係唔係貴校嘅學生?但佢身上嘅校徽同貴校校徽一樣喎!」

「快走!唔好阻住我做嘢!」校務處職員大聲怒喝,狠狠地睥住我,我只好帶住小妹妹離開學校。

離開學校之後,我問小妹妹:「乜妳唔係呢度嘅學生嚟咩?」

小妹妹搖頭應道:「唔知呀!」

「點解妳會咩都唔知㗎?救命!」我感到有啲頭昏腦漲嘅感覺。

「我真係唔知喎……」小妹妹被我迫急,淚水喺眼眶附近打轉,望到小妹妹咁嘅樣,我不禁萌生罪惡感,就好似我做錯事一樣。

「好好好,唔知唔緊要……」我抹去小妹妹眼角淚水,「但搵唔到你屋企人,又唔可以就咁扔妳喺度……」

送佢去警局好似係最好嘅做法。

「我要跟住你。」小妹妹突然講。
更文了
遲來的恭祝
有伴侶嘅情人節快樂
無伴侶嘅都唔使灰心 人生唔一定伴侶大哂 有好多嘢都重要
比如家人 朋友 夢想
總之希望大家今日都開開心心

利申有伴

此話何解想知道多啲

此話何解想知道多啲

曾經自殺...上一世
而且記得

此話何解想知道多啲

曾經自殺...上一世
而且記得

竟然
有無咩經歷可以分享下

此話何解想知道多啲

曾經自殺...上一世
而且記得

竟然
有無咩經歷可以分享下

有機會可以私下講,唔打算公開講,畢竟都唔係個個信
新讀者留名
更文了
遲來的恭祝
有伴侶嘅情人節快樂
無伴侶嘅都唔使灰心 人生唔一定伴侶大哂 有好多嘢都重要
比如家人 朋友 夢想
總之希望大家今日都開開心心

利申有伴

有你老母 我屌你老母 你老母比狗屌

此話何解想知道多啲

曾經自殺...上一世
而且記得

竟然
有無咩經歷可以分享下

認真我信 即管講

此話何解想知道多啲

曾經自殺...上一世
而且記得

竟然
有無咩經歷可以分享下

認真我信 即管講

寧可信其有
新讀者留名

多謝支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞