[26]繼續電單車經驗交流(26)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
私家車車主已經算好啦放過佢 如果唔係監都有得佢坐
聽講私家車車主同差佬講傾左和解
差佬本身都係懶閪 同佢講拎到架車既三保出黎當佢冇事係非學禁時間揸
呢條撚屌輸20萬唔洗坐監咪益左佢囉
所以話 26界其實好細
一有咩26事其實大家都會知
入晒group出車炒鑊金
仲咁威學牌大膽車
大把人幫你唱通街啦
普通人代步炒左邊鬼個知
細到癲
Mutual fd多到爆
其實呢度啲巴打全部都互相認識,但唔知道佢係邊個啫
搞次出車團
車頭放隻腦魔相認
原來你地咁熟
今日落狗屎前 1 take pass
少d運氣都避唔到雨
俾個教訓佢,等佢踎下監
唔好做馬路炸彈
其實無離過題,個位青唔想將其他車款避震格硬裝落去架車度,其中一個原因要改位怕麻煩,當中涉及機械加工嘅話就大鑊,你留意下後避震有啤零個邊,通常可以拆個杯士(啤零鋼)出黎加工(假設尺寸唔啱),唔係得罪,街鋪機械加工鋪頭大部分係垃圾,價錢反映唔到質素,所以話有好多手尾跟
加工設備香港好多公司都有,仲好新好靚添,但我想出圖比錢佢加工都唔會騷我呢。。。
自己有辦法去做其實唔係好貴,係心機同時間,啤零鋼其實可以稍為處理一下,普通車床車刀都搞得掂,不過要拎住佢去幾個地方做處理

講返車嘅價值,架車表現唔好,有人會換車,有人會諗改車或改善自己技術,點樣可以揸盡啲架車,咁先有討論空間。但現實係大部份人只係諗大約幾多錢買入,揸完幾多錢甩手。。。將錢放左係第一位嘅話,都唔需要太認真討論,索性買隻撈好過啦

利申: 前後避震都係自己度尺改,拎去車房裝
CB190R
所以我揀左mt03
做咩?
個學牌ninja400真心on9仔黎
唔好再揸車害人啦
又binc😂
但都好過上年個學牌07
佢已經手痕又想出車啦
所以話呢
入group都唔知有撚用
普通代步根本連group都唔洗入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞