[26]繼續電單車經驗交流(26)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
*考😂🙏🏻
我先
cb1改單尾擔倒fork
仲未打到斜路8字
渣幾大cc車先,同想改成點,有冇樣睇下啊ching
坦白的說,我完全無概念,小弟未揸過,純粹係俾個外型吸引😂🙏🏻

自己Diy完信唔信得過自己手工
呢個動作好重要
有時行左一段路入彎先知自己冇收側架
最撚離譜係冇開燈
比人呠先知冇開大燈
學院D gn125都可以改到好靚
學左先諗啦
圖二我覺得似偏向tracker
小弟明白有平有貴,但有冇個price range俾小弟參考下? (如果二手差唔多價錢咁係咪應該買新?)

謝謝你們🙏🏻
一切後果自己承擔
但正正因為自己搞,會比車房細心同更仔細清潔同保養
ummm,好多時香港都係搵人去改(因涉及個人風格)
125cc至到過千cc都一樣有人去改or買
所以價錢真係好豐儉由人
新車好難有您想要咁嘅外型,多數係改出黎
新車triumph可能比較貼近你想要外型
香港見得最多應該係用sr400慢慢改
謝謝大家🙇🏻
新車係咪有GPX,靚仔
買架經典舊車黎改,D人會不惜一切黎KEEP個D,賣哂所有原裝零件應該可以幫補到大部分車價。
早排好似有架GN125改到好靚賣緊? 唔係下面呢架
http://www.28car.com/sell_dsp.php?h_vid=385884270&h_vw=y
norton 改都唔洗改
英國野好貴呀🙈
太子YAMAHA Showroom冇擺xsr想試坐都唔得
自己改就真係唔知搞唔搞到喎
咁麻煩寧願等算
咁你等埋Cb650r都得啦
我見到28car有另一間有,係咪一樣?
Cb650r仲衰 年中先有車擺係鋪試坐
問左如果想出最快都要出年年頭
28car就唔知啦,可能個架係水貨?
我都係去代理睇穩陣
Cls坐下都冇機會
個架同代理一樣價,不過寫預訂
其實係香港無地方DIY係好合理,地方太貴。
DIY用既時間肯定會多過車房mechanics 幫你搞,租個地方比你計番錢可能仲貴過車房幫你搞埋
仲有架生,有時買D架生淨係用一次,又有D唔可以買得太差淘寶咁,又係可以抵番車房個人工。唔知連登有無人有買torque wench整車
真係老老實實如果比車房搞$500,自己搞$1000,仲係咪有咁多人想自己搞先。
係街見到個呀伯渣架同佢一樣老既Norton ,好型!
架Norton 後面一包二包膠袋,但係都係好型!
係城堡入面整出黎既電單車,一講出黎自己都濕濕地
British Engineering
賣車個D英國廠多數已經賣左個牌子出去,land rover 依家係印度公司
師兄sick ball
但總有人會覺得時間人工唔係錢嘛
Norton係Orlando Bloom同奇洛李維斯都擁有嘅品牌😎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞