[26]繼續電單車經驗交流(26)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
真?有無得pm我,因為cbr400rr有個gp
我好努力搵緊香港現存嘅cbr400rr
現時得幾部車
又唔算好多..不過有番咁上下年紀
有D野明明唔係消耗品都變左要換
水路(水喉,水贍,水箱,水泵)...電器(龍根,線圈,整流)
都可能有野要跟...最緊要係引擎正常
不過本田車係襟渣既...洗一洗個化油器就有排玩
換完車即超速停牌等上庭
..............認真?
其實呢部野真係好易超速
出吧! 192KG唔怕 習慣就好,不過都要睇你身高體重
SV部車都高高地
300CC同SV650唔同級數,驚你玩300好快換車
同問 無揸過46 無路面經驗建唔建議出26代步
如無問題 有無咩需要準備 打算出新車
1)直接去車行搞哂
2)買頭盔
3)搵泊車位/租車位
仲有無?
我都係得閒揸下
本身有架46棍仔
電單車又唔貴
一炮啦
啲息好貴
想問電單車頭盔點樣可以裝cam?
想前後,用gopro。

揸車嘅時候導航係咪都係高德?只聽?
但係咪戴耳機犯法,頭盔點樣加裝耳機?
我買390係因為佢個mon
車輕 倒叉 個款我自己幾鍾意
我近排問過下 行貨新車 代理應該會搞晒牌費保險個啲 睇你一炮過定上會分期 ,上會分期會要你俾啲錢試上會
泊車場要問下有無位先,泊街就準備埋冚 碟鎖之類
另外聽講新車頭一千公里要keep住唔多過轉數錶一半行車, 話新車太轉高會好傷
利申 我無車 上面全部都係爬文睇 未必啱
差啲做傻仔 但想問買新電單車有冇話送咩禮品?
我既睇法反而係
650好樣衰
300好好J

結論:等CB650R
我都想出cb650r 但代理話除時下年先出到車
同埋未公佈香港定價
我果陣買有送護架 油缸cum
係街diy換哂成set剎車系統

https://www.youtube.com/watch?v=y1EYMiYWYuc
所以我其中一個諗法係出cb300r練下車 過幾年再出cb650r
你係邊間買?我冇Get錯就係佢送矖基本護具比你?
cb650r有咩吸引到您地其實
我新手睇外型 引擎下面個4支喉好型
代答 : 四缸 倒叉 TCS ABS 滑離 中等排氣量 非常適合香港路況
利申: GSX S750車主
用gopro可以參考下
https://youtu.be/8RoXDy4Zol0
巴打點睇xsr700,佢改裝空間好似仲大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞