[26]繼續電單車經驗交流(26)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
真係冇跌過 頂多落腳
未跌過又幾難
不過我一定唔會建議拎自己車去打
出125cc唔跌都有可能,出大少少部車重左,鈄八上圈落腳都頂唔住

利申唔矮
如果真係要出咪msx 考車神器
唔該晒巴打!
我個人就唔建議學牌出車,先唔講交通意外果啲,剩係部車有咩頭暈身㷫你都幾麻煩,又要搵車房,整又要時間,尤其是自己出車考埋試果啲,考試前先壞就企左喺度,就算剩係壞支指揮頭膽都唔係話換就換到
出都唔係問題 拎黎考先係問題
考得車牌都過18歲,即係成年人,成年人做決定前應該要識得自己衡量風險,有咩事自己負責返唔好怨天怨地咪得囉
萬中第二

睇車款啦,男人+170up+有返咁上下體重+z125/msx125
打八字真係近乎唔會跌車
600cc 啡呤
有次行錯路貪快唔想上斜路頂
斜路中間想掉頭
唔慣咁大架車轉到一半cut多咗少少油即跌
自此以後都唔敢咁咁做
寧願搵條平路先再調頭
考到牌之後都冇試過斜路調頭
喺斜路跌車應該都幾甘
甘呀仲要跌右邊拉起冇落側架跌多次左邊
唉冇得怨衰自己on9

好彩上手車主有裝pk膠
不過個尾都花咗少少
200kg責落來,鈄路掉頭要gut腳的話,真係難d頂得起
你地平時點停紅綠燈 當依家5波 50km/h
你講考試定自己揸?
自己揸的話行50唔會用5波囉
考試同自己渣呢 唔講速度 但係都5波 會點停== 兩邊講曬呀thx
係喇 就係呢個問題 佢變三線個陣最右線係唔可以轉線 即係陰鳩p牌?
我唔識,sor
等其他師兄講解
考試我最盡到4波 逐個逐個波落 要拉放幾次離合器
考完牌就一嘢拉實離合器 一次過踩落1波 然後空波滑行
捕快兄工作上有無同事或者交通警朋友可以請教下再解答我 真係好想知
你返工記得又有心情嘅話幫我探聽下 唔該你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞