[26]繼續電單車經驗交流(26)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
冇新車賣咩?

心聲
px200停產左好耐
加上近年興retro炒起左
好幾年前先9000蚊而家要兩皮
我部仲比人偷埋
其實差唔多
換胎偈油油隔火咀迫力皮都五六千
雖然十個賣車九個都話岩岩做完保養無耐
揸落唔精神換埋前叉油洗下節流閥換埋鏈咁樣真係一雞走唔甩
同超4差唔多年紀,佢有價有市,供應有限
無執過都廿年車啦,買番黎自己執
人地執完賣番出黎又肯定唔平
真係想玩既,咪買番黎整一手一腳,之前玩過都洗左萬幾蚊
個殼生鏽係最大問題,香港好難處理得好,洗得錢打沙番噴又貴過你架車買番黎個價。
佢都睇你唔到架啦
操作不當 - 小剔
有冇巴打訂左2019 R3? 想請問幾時拎車?
其實全部基本消耗品,你睇都只會睇胎,皮,鏈呢啲嘅消耗情況姐
火咀換油呢啲點都換架啦,你點知上手係咪真係換左?
兩萬幾公里換埋叉油洗下野有幾出奇
我幾皮野買部二手車返黎
主要會換下呔+油

火咀電池皮鏈呢D行一排再睇下點

如果下下買二手車都要比多一皮大執
車房真係多謝你
之前有個南亞買二手車 買完唔知幾日定幾星期後 渣渣下著火架車
車行話唔關佢事
係寄賣車
我幾時有話部部車一買翻黎都要拎成皮執?
你揸落ok咪再遲啲再做其他保養囉
買翻黎胎油火咀就最基本架啦
換套胎都3千啦講到一皮好多錢咁
上面有巴打話買返黎預1萬執
我就冇咁豪喇
買新車唔好?
果個巴打咪叫佢53000買架新仲好
預一萬執有幾出奇?二手車一向撞手神
如果你揸兩星期發現前叉漏油要換油封你唔換?
唔通好似啲mk仔買完架h車無錢養入油入100撞左無錢整咁咩
咁你揸落壞咩整咩
買返黎:換呔同油夠行啦
下下買二手車預一萬執
教壞D新手咁點算
第時人地真心學左
一買二手車就拎去車房講:
「師傅唔該,岩岩買左部二手車想執執佢
麻煩我預一萬蚊左右乜都換晒佢
前後呔偈油油隔火咀電池剎車皮
洗cup fork油乜都搞晒佢就得」
車房佬:「
睇價錢做人既姐
不過平得一兩萬孭甘多風險
我就0寧換買部新好過
新手要操車 渣一排又換車洗咩投資甘多落部2手車到咩
你都幾好笑,換胎換油都4,5千啦
一萬蚊有幾多錢咁巴閉?
上面講架車兩萬幾咪,預錢做保養有幾出奇
定係你架車無消耗?
仲有搞清楚乜叫預錢先啦
我都話二手車呢啲撞手神,好多時表面睇唔出
到揸左陣有事先話無錢維修?
都唔知邊個教壞啲新手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞