[26]繼續電單車經驗交流(26)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
上28car睇honda好多都好舊
上youtube打
新牌買電單車有咩簡
睇片
on9一問
踩開單車對呢方面有冇幫助?
可以將個sit較高啲較到剩係腳尖掂到地試下。
不過幫助唔大,始終單車輕同細部
’啤零鋼‘正確既名係點叫?
依家新出既車係用咩物料去做linkage
依家都出左好多新物料做既刀,同埋新coating,仲有新型cutting fluid應該成件事會易左先係。

真係睇架車係你心目中值唔值得,呢件事做左抵唔抵玩姐。
因為本人有踩開單車
同你講既一樣
喜歡將個seat位較到好高
只可腳尖掂地

本人有差不多廿年揸車經驗
但電單車經驗可以話係零

最近轉左工
地方遠左
同返工時間又唔穩定

所以想出部羊仔代步用

sym既車係未都屌得過呢?
見街上都好多呢隻牌子

同埋有冇邊度既車行d車集中d
多款睇下
到而家都未有咩頭粹

上網睇二手見幾千蚊都有
但自己唔識
身邊又冇人識
怕死左都唔知咩事
sym可以考慮一下joyride200i,即係俗稱大鷹皇
呢架出哂名㩒揸!
另外仲有一部joymax z300,剛剛今年出,睇車評十分唔錯,我對呢部都有啲興趣

利申:奧士打手
大鷹王麻煩自己做好防盗
自己都比人爆過部
係未仲有部咩 jet180
我上佢個網睇呢部兩雞幾
ok嗎
仲有想問下

基本開支
車價+牌費+保險
頭盔

我當有骨位泊車

仲有冇其他
http://www.ibike.com.hk/02_market/oscar/index.html
我個人就覺得200i會好啲,起碼上到快速公路都唔使下下盡油同埋會定啲,不過最好去代理睇實物坐下感受一下先,坐完唔一定要買嘅
基本開支除左你講果啲之外,建議換返對好啲嘅呔,原裝呔落雨行濕地窄窄地
又係魚波
無,唔關平衡事,係未有意識底下落斜路停車,剛剛腳尖唔夠力撐起架車,跟住成個人 free fall落地下
其實我而家諗緊
話晒我電單車都係零經驗

買部二手,再俾車房執一執好丫
定買部新野
啤零鋼屬於 high carbon steel,非常硬嘅金屬
地鋪五金加工鋪用嘅車刀普遍係 high speed steel, 未必夠硬去加工。。。除非用 carbide/ceramic 級數嘅insert,但係佢地無靚嘅刀具,你肯比錢都唔做你生意
新嘅切割技術係可以切菜咁切,問題係你喺香港邊度見過依啲機?
你有無話最終目標係邊架先
我諗都係買sym架喇
即係未確定
去返SYM代理 奧士睇易手車 唔會衰得去邊
原來奧士都會有二手車?
唔該巴打
Ninja400好似幾吸引
唔吸引

係好L吸引..想就買吧!!!!!
學牌仔都想出呀屌
拿真心...如果你出左真係得閒夜晚練車..自己一個慢慢游下..唔影響到人地.唔犯法
唔偷雞出車同夜游
咁你都可以出既...
記得..一切都係心態問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞