[26]繼續電單車經驗交流(26)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
所以樓上果個巴打都話平果少少買架新仲好
係咪都要預筆錢出黎,買架新有保養
係上面條友好似覺得一萬蚊好多錢咁
唔係好嚴重嘅漏油前車主有心裝你你好難睇得出架喎
當然好似我frd咁漏撚到成條鈴都係都照買就真係on99
我唔會on9到買部要用成萬蚊黎執既車
亦唔鼓勵你預一萬蚊黎整
乜都唔識又冇朋友真係勸買新車好過
你都on撚9,1萬蚊唔多錢架
換條喉都洗左啦
不過都係嗰句
我會比較返部車既價值

5萬幾二手07
我覺得睇過車正正常常
咪比幾千換下啲消耗品

如果預左扔1萬出黎既
買新車好過

甚至300級既入門車
我會建議換對呔行下再算
你3萬買返黎,又用一萬比人執過?
好似有個fd炒左部R3
要用3萬黎整我叫佢算9數
3萬唔係咩大數
不過唔值囉
買到車況好嘅車當然好
留定一筆維修基金根本就係一件好正常嘅事
一萬蚊唔係多錢
尤其是揸26,點小心都好都有機會跌車跣胎之類
到時先日日捱面包儲錢整車?
想啲新手好反而應該早啲話佢地聽要預留呢筆錢
而唔係出左事先走上連登開post問
成年人自己識計嘅
隊一隊人地車都預左賠塾底啦
1萬都冇咁又講唔過

我意思都係
1萬蚊唔係咩錢
但唔好比投放咁多落去執部車
預幾千去執就差不多
由頭到尾都係講架07 5萬幾不如買架新
反正預左一筆錢索性買架新唔洗煩仲好
假設架07四萬頭買到 睇左車又精神咁咪去馬囉
係你一直係到講一買翻黎一定要洗一萬
我係講緊要預一萬蚊到 你到底明唔明咩叫預一筆錢?
咁我簡單d答你,預多左
換胎換鏈換油都無左6000啦
一萬蚊有幾多
你鍾意就計到岩岩好一蚊都唔好多啦下
有料
如果係我朋友正正常常買部07返黎
我只會好自然咁講句:「你預幾千換對靚呔同油,其他消耗品玩一排再睇下」

唔好係呢方面傾落去啦,都冇乜意思,太多假設,吹其他野好過
落咁大雨,今晚重要上堂
仲要14年.....梗係唔值啦
呢個價錢買MT09 有改件都仲得
[quote]$53000 2014 兩萬公里 mt07 引發世界大戰
觀駕
落屎都無得cancel
有冇人被抄牌抄到冇心機揸返工。。?

小弟返工果邊,兩排骨位長期已經泊到出晒

搵到一個完全唔阻人既位,但呢個位個半月已經抄左三張。。。

可以點做,附近已經冇更好既位or後巷。。
我記得第一堂出街啊sir帶既
落到好似黑雨照上 打八字仆到喊
我個部自己揸都係14年 萬八咪
少揸好正常
今日上導師指導堂,兩個鐘
唔知玩咩
人地可能要換晒前後避震
第一堂出街紅雨照上,底褲都濕埋
真係底褲揸得出水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞