[26]繼續電單車經驗交流(26)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
上面打錯字
3就多數冇咩太大問題*
水貨日本車有咩注意
咪數係咪預左假
RR150好過HJ150
揸緊HJ150龍頭好輕
呢個話題我要小心D講先得
係我發夢既時候有人提醒我既
1.日本水貨車可以係由當地買手簡一D高質素既盤番黎香港賣
呢一D水準真係可以好高..又可能好貴都唔定..最近有個玩法就係
大家會見到車價..但佢講明未登記...你要加埋登記既費用先可以落到地行走
2.日本都有事故車..水浸車...湯車出口...呢D車可以係一批一批(幾部至幾十部不同型號既電單車)一買就要買哂全部..之後就出口(可能係香港..可能係其他地方)平到你阿媽都唔認得
呢D車係可以比車房翻新..輕輕整一整就賣出街..價錢就唔知了...質素..你明白的
3.咪數方面...真係有日本既車買番黎就係咁少咪.我所講第1點既車
同埋可以係比人郁過咪數
咪數真定假..仲要睇車款...(呢個有機會再詳談)因為好多時一部車好定唔好...識買車既人係唔會睇咪數(當然要睇車型號..年份..係咪老爺車等等)..而係細心睇下一部車唔同地方既狀態
注意就...帶個識睇車既人去..之後買你想買果部車之前..你要做足功課

利申:係我發夢既時候有人提醒我既
有時係慢線 想揸慢啲跟牌行
但見到重型車由百幾二百米開始逼近就逼住比油遠離佢
我睇法係26水貨車唔駛擔心咁多
46水貨車先多古惑
負評係咩意思?我都係咁樣考到個牌
前排好似有人想買z250L
facebook啱啱有人賣
師兄識貨V2偈正呀, 係咪觀塘鈴木? 佢地隻船星期二到咗港, 下星期我都攞車
沙駕考強制有冇位放自己野
放考場附近嘅枱
考完記得拎
係咪要等全部人考哂至走得
考官係全部人考哂先派黃紙
係呀,不過佢地未通知我幾時拎車
巴打又係650 ?
KTM DUKE 390 係咪質素好差 ?

見好多小問題咁
2019版?咁快有車到
LM等解答
點解巴打們唔揀x?
俾人偷過野
SV650X?
因為行人衝燈 急剎跌車 爛左鏡
可唔可以叫行人賠番鏡錢?
有片就一齊研究下 但前提係你無超速
P牌仔 仲搵緊前後cam 的時候就瀨野了
4-5個8婆一齊衝 見到我就其中一個女人拉番行最前果個女人番黎
我同時都急剎而跌車 而佢地都同警察認左有衝燈行為
您錄左口供未?
定係和解左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞