[26]繼續電單車經驗交流(26)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
有冇聽過早兩個月..有個學牌..係學牌唔比出街既時間+冇掛學
渣住架NINJA400 係8號仔(香港某一個地方)..撞左落架私家車到
架車玩完..冇得救..人就冇事
然後他就要為自己所做的一切承擔責任喔
消耗品:偈油,水箱水,油風隔
保險唔包都幾甘下
十萬起跳
學牌出車唔係問題
你喺邊度累積經驗先係問題
大山練車/8號仔扭油

Ninja400係好車
其實呢世代嗰幾部都係唔錯既入門車
可以練到技術,亦完全唔慢
唔一定大cc先係好
到你真係有技術既時候
你都會知自己想換咩車
唔係下下都要一步到位
心靈創傷,痛楚費
根據位高級xxxx會員講 只係賠左8萬蚊
8萬都甘啦,人又傷,荷包又傷,車又冇埋
全身傷晒,牌又冇,車又冇
同26無緣架喇
真係?
依後都怕左揸車 失去駕駛樂趣 呢下咪心靈受創 賠幾千萬啦
如果揸正處理,條友要踎監的話
屈夠38萬都得
應該叫做傷痛賠償,冇上google做好research就比人叫on9仔
咁都良心
放虎歸山
由得呢d on9仔
下次分分鐘可能撞死佢屋企人
想買Z300
有新400唔買
唔夠budget, 岩岩拎P
Z300 2手
急住用車? 儲下先囉 或者問銀行借 息唔算貴
考完牌心急
落雨係咪都可以租駕院車?
其實係咪有需要用到咁硬,本身D配件都係用呢隻金屬咁就係姐,如果本身都係用街邊買到既鋼,咁就無謂啦。

香港係有呢D機的,夠速夠馬刀用carbine刀,係值唔值得姐。呢D件係大陸訂應該更平,大陸有生產線夠錢買貴野。
我自己都試過入2粒carbine insert入去把刀度(佢有8個位,即係6個位係吉左),然後放上普通大陸鑼床,都唔係完全做唔到。

一架車既價值對於每個人都唔同,用錢買到滿足又覺得值得既就去馬啦,香港做乜都好貴,貴過人地好多。
不如講番避震就算有條靚野較校唔岩真係仲差過原裝跟黎個D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞